Een deken die een kussen wordt? Ja, vouw het gewoon op de juiste manier

door Natasja

25 Februari 2022

Een deken die een kussen wordt? Ja, vouw het gewoon op de juiste manier
Advertisement

Wij gebruiken plaids en dekens het hele jaar door: ze zijn een comfortabele knuffel als je op de bank relaxt, en beschermen ons tegen de kou, zowel binnen als buiten. We hebben er waarschijnlijk een voorraad van in onze kledingkasten, plus alle die op verschillende tijdstippen van het jaar in de kamers van het huis klaarliggen. En we nemen ze ook graag mee in de auto of voor een picknick buitenshuis, of gebruiken ze op het balkon of in de tuin wanneer we tijd buiten beginnen door te brengen.

Een reserve-exemplaar kan ook handig zijn om af en toe als kussen te gebruiken: je hoeft alleen maar de eenvoudige stappen te leren om er een compacte cilinder van te maken, en je hebt een comfortabele steun om op te ontspannen. Of misschien een nood lendenkussen? Bovendien is het handig om ze in deze vorm te vouwen als je ze in een kast moeten opbergen. Ontdek hoe je dat doet met de methode van een populaire TikTok video (https://www.tiktok.com/@lenniamc/video/7035621077162396974).

via lenniamc /TikTok

Advertisement
lenniamc /TikTok

lenniamc /TikTok

Leg de deken op een vlakke ondergrond (ook een bank of tafel is goed), maar zorg ervoor dat de twee horizontaal gevouwen uiteinden voor je de hoekpunten van de deken zijn, en niet een van de rechte zijden. Op deze manier komen de andere twee hoekpunten boven en onder te liggen. Kortom, het is alsof je naar een ruit kijkt in plaats van naar een rechthoek.

Vouw de bovenrand naar het midden en leg het onderflap er bovenop. De boven- en onderkant van de opgevouwen deken voor je zullen dus recht en evenwijdig aan elkaar zijn. Draai de deken om.

Nader dan een van de punten en rol de deken naar het tegenoverliggende punt. Aan het eind moet de overgebleven driehoekige dekenflap in de automatisch ontstane zak op de cilinder worden gestopt, en je hebt uw kussen dat niet afrolt, klaar voor gebruik!

Om de instructievideo te bekijken, klik hier: https://www.tiktok.com/@lenniamc/video/7035621077162396974.

Het is een methode die van pas komt bij elke deken, en eventueel ook bij strandlakens, die misschien in tweeën moeten worden gevouwen om ze meer "vierkant" te maken voordat ze verder worden gevouwen zoals in de zojuist getoonde methode. Dus als je een extra deken bij de hand hebt, maar geen kussen, kun je toch lekker achterover leunen en ontspannen!

Advertisement