Maak zelf leuke confettikanonnen voor carnaval

door Natasja

28 Februari 2022

Maak zelf leuke confettikanonnen voor carnaval
Advertisement

Een van de dingen die nooit mogen ontbreken tijdens carnavalsvieringen is confetti. Het is leuk om het met de hand te gooien, maar als je een middel hebt om het door de lucht te laten vliegen en als regen neer te laten komen, is het nog leuker. Zo zie je tijdens de feesten van deze vrolijke en kleurrijke periode vaak kleine "kanonnen" die worden gebruikt om confetti de lucht in te schieten.

Het is eenvoudig en niet duur om ze zelf te maken. Je hebt papieren bekertjes nodig (of eventueel kartonnen kokers van wcpapier) en ballonnen, net zoals de ballonnen die je opblaast en gebruikt bij feestjes. Lees verder om te weten te komen hoe je deze confettikannonen maakt.

Advertisement


Je hebt een schaar, een stanleymes, plakband (en een nietmachine als je dat wilt), papieren bekertjes en evenveel ballonnen nodig.

Knip met een schaar de onderkant van de ballon af (niet meer dan een centimeter) en gebruik vervolgens de het stanleymes om de bodem van het papieren bekertje te verwijderen. Neem het afgesneden deel van de ballon en leg het rond de open bodem van het bekertje, op een manier dat het goed blijft vastzitten, en bevestig het met plakband en/of nietmachine.

Advertisement

Maak een knoop aan het andere uiteinde van de ballon, vul het bekertje met confetti en trek dan gewoon aan de ballon om hem af te schieten! Het is snel en gemakkelijk, en je kunt er gemakkelijk heel veel maken om ze klaar te hebben voor je volgende carnavalsfeest!

Als je papieren bekertjes in één kleur gebruikt, kun je er leuke dingen op tekenen met stiften en penselen, waarbij je de motieven afstemt op de kleur van de ballon die je gebruikt.

Hetzelfde geldt voor mini confettikanonnen gemaakt van kartonnen kokers van toiletrollen, en natuurlijk kun je ook de kokers gebruiken die je in keukenrollen vindt, die ook wat dikker zijn. Bij deze, die een kleinere diameter hebben dan de bodem van de papieren bekertjes, moet je meestal een kleiner stukje van de bodem van de ballon afknippen.


Je kunt ook lege ijslollyverpakkingen recyclen zoals Push Pops, die je dan aan de buitenkant bestrijkt met vinyllijm en bedekt met welk gekleurd papier je maar wilt (scrapbookingpapier, papier voor het inpakken van cadeautjes, enz.) Het gebruik ervan is eenvoudig: je vult de houder met zoveel mogelijk confetti en sluit hem af met het deksel (dat je ook kunt versieren), klaar om te openen en te "schieten".

Veel plezier met het carnaval vieren!

Advertisement