Maak goedkope carnavalsmaskers in enkele minuten door papieren borden te recyclen!

door Natasja

24 Maart 2022

Maak goedkope carnavalsmaskers in enkele minuten door papieren borden te recyclen!
Advertisement

Geen enkel carnavalsfeest kan zonder masker: of het nu een masker is dat met een elastiekje wordt vastgehouden of een masker dat met een stok voor het gezicht wordt gehouden, zoals bij de feesten van vroeger, het moet altijd deel uitmaken van het kostuum. En soms is dat alles wat je nodig hebt om samen met anderen de mysterieuze en leuke sfeer van verkleedpartijen te beleven.

Er zijn heel veel DIY projecten waarmee je leuke, gepersonaliseerde maskers kunt maken: hier zijn er een paar die gemakkelijk en goedkoop te maken zijn en die je ook met je kinderen kunt doen. Het draait allemaal om het creatief recyclen van papieren borden, dus kijk eens naar wat ideeën voor inspiratie.

Advertisement

Je kunt gewoon de rand van een bord gebruiken, waaraan je in het midden oren en een hoorn toevoegt, en dan nog een paar versieringen (bloemen zijn altijd goed) voor een superschattig eenhoornmasker, vast te houden op een platte houten stok.

Advertisement

Hetzelfde idee, maar dan in een konijnenversie: vermaak je bij het maken van je eigen lange oren, eventueel ook met vilt om ze zacht te maken.

Dan zijn er nog maskers gemaakt van een half bord: elke halve cirkel wordt een kat, een beer, een varken en nog veel meer! Maak ze met stukjes papier, pijpenragers en vervolgens lange rietjes om aan de zijkant vast te maken!

Zij zijn ook geschikt voor meer exotische of ongewone dieren, zoals de pinguïn, de panda of de zebra. Een paar gestileerde details zijn genoeg om indruk te maken.

Zo krijg je inspiratie voor de stijlen waarin je deze dierenmaskers kunt versieren en kleuren. En het kunnen ook kleurrijke monsters of buitenaardse wezens zijn: de enige beperking is je fantasie.

Advertisement

En als je de elegante maskers van feesten van vroeger wilt imiteren, versier dan de halve borden met uit papier geknipte veren.

Maar je kunt ook synthetische veren gebruiken, en zelfs namaakedelstenen of lovertjes toevoegen met een beetje lijm.

Advertisement

Zowel de halfcirkelvormige als de meer voorgevormde (laten we zeggen "vlinder") maskers kunnen ook met een elastiekje worden gedragen. Het enige wat je moet doen is gaten aan beide kanten maken.

De randen van de borden, met in het midden opstaande driehoeken, worden ook kleine kroontjes. En je kunt ze versieren met verf of vloeipapier.

Advertisement

Bordjes kunnen zelfs het masker van Iron Man tot leven brengen!

En niet alleen Iron Man, maar ook de andere meest geliefde superhelden: er is voor elk wat wils.

Fijne carnaval!

Advertisement