Creëer een handig meubel voor tuinwerkzaamheden met creatief recyclen

door Natasja

23 Februari 2022

Creëer een handig meubel voor tuinwerkzaamheden met creatief recyclen
Advertisement

Iedereen die graag zijn of haar eigen groene ruimte onderhoudt, of het nu een balkon of een tuin is, heeft ongetwijfeld een plaats waar hij of zij gereedschap, potten om te stekken en te verpotten, meststoffen en diverse geneesmiddelen voor alle verschillende planten die worden verzorgd, bewaart. Meestal zijn het eenvoudige tafels, eventueel ook oud en een beetje versleten. Of misschien niet eens een vaste, goed uitgeruste werkplek.

Deze werkbanken zijn echter echt handig en als je er een klaar en opgeruimd hebt, is het een plezier om seizoensklusjes te doen, eventueel ook om naar muziek te luisteren met een paar draadloze luidsprekers of een radio om mee te nemen als dat nodig is. Bekijk de onderstaande DIY-projecten om deze meubelen te bouwen, ook door oude voorwerpen te recyclen.

Advertisement

Een beetje gerecycled of goedkoop gekocht hout en bouwen maar: In principe heb je een groot, stevig werkblad nodig, eventueel verrijkt met een of twee planken eronder, en zo mogelijk rekken (of een paneel met haken, bijvoorbeeld) erboven.

Advertisement

Als er voldoende ruimte is, kunnen ook lange en vrij diepe tafels worden gemaakt, met daaronder nog een plank die parallel loopt met de bovenste plank.

Voor een compacter, robuuster maar goedkoper exemplaar kun je holle betonnen bakstenen en twee dikke houten planken gebruiken.

susanssunnydays.com

susanssunnydays.com

Vaak worden ook pallets in goede staat gebruikt voor dit soort projecten, gedemonteerd, geschuurd en geschilderd zoals gewenst.

thefrugalhomemaker.com

thefrugalhomemaker.com

Er zijn een aantal modellen om na te maken, en natuurlijk hout is ook heel mooi om te zien. Maar je moet het altijd behandelen met impregneer- en waterafstotende producten, zodat het niet snel beschadigt.

Advertisement

Er zijn genoeg ideeën met een vintage charme, waarbij oude houten meubelen worden gerecycled. Bijvoorbeeld een klassiek gestileerde tafel en een open rek met vakken die er op rust.

Wat de plaats betreft, worden ze meestal bij voorkeur tegen een muur van het huis of de schutting of grensmuur geplaatst. Maar ze kunnen ook zelf fungeren als een element dat een interne verdeling in de tuin verlengt.

Advertisement
thediymommy.com

thediymommy.com

Het idee om een oud raam te gebruiken voor het paneel op de achtergrond van het meubel is ook leuk.

hometalk.com

hometalk.com

Wastafels zijn ook handig, misschien die oude van keramiek of ook de modernere en lichtere van metaal: je zult altijd een fonteintje of water in de buurt nodig hebben.

Advertisement

Oude ramen, deuren of meubelen zoals oude dressoirs en dergelijke zijn vaak de gerecycleerde voorwerpen voor dit soort projecten.

sheshedliving.com

sheshedliving.com

Als de tuin op een zonnige plaats ligt, zou je kunnen denken aan modellen met een overkapping. Op die manier zal ook lichte regen je niet afschrikken.

Advertisement

Wat dacht je van een tafel die rond de stam van een boom loopt?

Als je de mogelijkheid hebt, is het creëren van een werkplek in een kleine hut met ramen fantastisch.

Zou je het leuk vinden om ook dergelijke tuinwerkbanken te maken?

Advertisement