De makkelijkste en handigste manier om de toiletborstel schoon te maken? De oplossing komt van TikTok

door Natasja

21 Februari 2022

De makkelijkste en handigste manier om de toiletborstel schoon te maken? De oplossing komt van TikTok
Advertisement

Naast elk toilet bevindt zich altijd wel een toiletborstel, klaar voor een van de minst aangename klusjes, noodzakelijk om een goede hygiëne in de badkamer te verzekeren.

Ongeacht het model moet de toiletborstel regelmatig worden gereinigd en in zijn behuizing worden bewaard in omstandigheden die de verspreiding van ziektekiemen en bacteriën voorkomen, en elke keer gebruiken we verschillende methoden en trucs. Een zeer effectieve en in feite eenvoudige, maar vooral handige en snelle truc, is viraal gegaan op het sociale netwerk TikTok, waar gebruiker @vicolsfamilyhouse een techniek heeft laten zien die het probleem echt lijkt op te lossen met zo weinig mogelijk gedoe. Lees verder om deze methode, en ook een haalbaar alternatief te ontdekken om bij de eerstvolgende gelegenheid te proberen.

via @vicolsfamilyhouse/TikTok

Advertisement
@vicolsfamilyhouse/TikTok

@vicolsfamilyhouse/TikTok

Alles wat je nodig hebt, is een waterkoker vol kokend water en een ontsmettend schoonmaakmiddel (bleekwater of een schoonmaakmiddel voor vloeren of meerdere oppervlakken, eventueel ook met een geur die je maar wilt).

  1. Zet de toiletbril omhoog en plaats het handvat van de toiletborstel op de rand van het toilet, zodat de borstel boven de afvoer hangt.
  2. Sluit de bril op het handvat, zodat je de toiletborstel op zijn plaats kunt houden zonder je handen in de buurt van de borstel te houden.
  3. Giet kokend water met de waterkoker over de borstel en draai de borstel zo dat alle delen worden bereikt.
  4. Doe vervolgens wat bleekmiddel (of schoonmaakmiddel) in de behuizing en zet de borstel er weer in.

Het is echt simpel, bekijk gewoon de video https://www.tiktok.com/login?redirect_url=https%3A%2F%2Fwww.tiktok.com%2F%40vicolsfamilyhouse%2Fvideo%2F7053626545289678126&lang=en&enter_method=mandatory en je zal deze methode de volgende keer willen proberen. Als je geen bleekmiddel hebt, kun je ook witte azijn gebruiken, maar dat is niet zo desinfecterend. Baking soda alleen kan daarentegen wel geuren absorberen, maar is niet in staat om grondig te ontsmetten en te reinigen.

Een andere methode die je kunt proberen is deze:

  1. Vul een emmer met heet water
  2. Voeg een scheutje bleekmiddel toe (denk aan een half kopje of iets meer)
  3. Dompel de toiletborstel onder water en laat hem minstens een uur weken
  4. Haak hem uit het water, spoel hem af onder warm water
  5. Zet hem terug in de behuizing.

Het zal in de toekomst zeker eenvoudiger zijn om dit accessoire schoon te houden!

Advertisement