Bespaar tijd en geld met enkele praktische trucs voor in huis!

door Natasja

21 Februari 2022

Bespaar tijd en geld met enkele praktische trucs voor in huis!
Advertisement

In het dagelijks leven ben je eraan gewend een reeks handelingen te verrichten en bepaalde voorwerpen op slechts één manier te gebruiken: je hebt het altijd zo gedaan en het komt niet bij je op dat er misschien alternatieve toepassingen of producten zijn die je moeite en misschien zelfs wat geld besparen.

Maar soms kom je op internet een briljant idee tegen dat de oplossing lijkt te zijn, en dat misschien onmiddellijk je nieuwe favoriete gewoonte wordt. Hier zijn enkele van de trucs die populair zijn op internet: misschien vind jij ze ook handig!

Advertisement

Heb je een mes dat zijn scherpte een beetje verloren heeft? Als het lemmet niet te bot is, kun je het ook met een eenvoudig keramische beker slijpen. Als je een keramiek beker omkeert, zul je merken dat de opstaande rand waarop de beker rust niet bedekt is met hetzelfde glazuur als de rest van het oppervlak, maar ruwer is. Die plek is zo schurend dat als je er met een mes een beetje tegenaan wrijft, het mes meteen scherper wordt!

 

 

Advertisement

Je gebruikt de PC en de afstandsbedieningen van veel apparaten vaak, maar hoe vaak maak je ze goed schoon? En als je dat doet, gebruik je misschien borsteltjes en andere soortgelijke middelen die niet altijd alle vuil eruit krijgen, maar juist tussen de toetsen terechtkomen. Misschien vind je het veel doeltreffender, sneller en ook leuker om een soort slijm te maken en gebruiken dat je in de spleten drukt en dat, eenmaal omhoog getrokken, al het vuil met zich meeneemt.

Ze zijn ook prima voor de luchtroosters op het dashboard van een auto!

 

 

Sugar and Crumbs and Nifty Nozzles/YouTube

Sugar and Crumbs and Nifty Nozzles/YouTube

Gardes: ze zijn altijd erg vervelend om schoon te maken. Maar voor gardes met handvatten, met de meer flexibele metalen bogen kun je een trucje toepassen: sla alle bogen tegen elkaar en haal er een afwasborstel en vervolgens een spons tussen om eventuele etensresten te verwijderen. De stijvere bogen van veel elektrische mixers kun je daarentegen in een kom of pan met heet zeepsop (eventueel een beetje azijn) doen, een tijdje laten weken en dan schudden, net alsof je er deeg mee opklopt. Ze maken zichzelf bijna schoon.

rawpixel.com

rawpixel.com

Een opgeruimde kamer ziet er nooit helemaal opgeruimd uit als het bed niet is opgemaakt, dus maken veel mensen hun bed onmiddellijk op nadat ze zijn opgestaan. Dit voorkomt echter dat het zweet en het vocht dat op de lakens achterblijft, in de lucht opdroogt, wat vervolgens leidt tot de verspreiding van stofmijt en bacteriën. Wacht dus altijd even met het opmaken.

Pixabay

Pixabay

De lucht in huis zit vaak vol giftige stoffen en heeft te lijden onder de slechte kwaliteit van de buitenlucht, vooral in steden, zodat je vaak apparaten moet gebruiken die de lucht filteren om de lucht gezonder te maken. Maar als je het probleem ecologischer en zeker veel goedkoper wilt aanpakken, kun je planten gebruiken die de lucht die je in huis inademt, kunnen zuiveren. Tot de meest bekende behoren klimop, Boston-varen, sansevieria, pothos en aloë vera.

Advertisement

Glijden de snijplanken op het aanrecht wanneer je ze gebruikt? Vermijd dit probleem door twee elastiekjes te gebruiken aan beide uiteinden van de snijplank: het rubber zal wrijving geven tegen het aanrecht en de planken zullen op hun plaats blijven!

Kende je deze trucs al?

Advertisement