Is het altijd een rommeltje in de badkamer? Laat je inspireren door 12 oplossingen van IKEA

door Natasja

23 Februari 2022

Is het altijd een rommeltje in de badkamer? Laat je inspireren door 12 oplossingen van IKEA
Advertisement

Bij het inrichten van een kamer probeer je het altijd zo mooi mogelijk te maken zonder de leefbaarheid op te geven: met IKEA producten vinden veel mensen de perfecte combinatie van design en functionaliteit, vaak tegen zeer betaalbare prijzen. En bovenal zijn de meubelen en accessoires van de Zweedse meubelgigant vaak zeer veelzijdig: hetzelfde item kan worden gebruikt in de badkamer, de keuken of andere kamers.

Alles wat je nodig hebt is de juiste inspiratie en je zult een oplossing vinden die eindelijk orde schept en de ruimte leefbaarder maakt. Hieronder vind je enkele ideeën voor het organiseren van de ruimte in de badkamer.

Advertisement

Je hebt de meubelen klaar, maar alle spullen op de planken liggen rommelig opgestapeld: je kan ze het beste in manden plaatsen, en de bamboe dozen uit de DRAGAN lijn passen bij elke stijl.

Advertisement

In lades daarentegen heb je kleinere, op maat gemaakte verdeelschotten nodig. De GODMORGON set heeft dozen in verschillende vormen en ook met deksels.

En zou het niet heel handig zijn om een lampje te hebben in de diepste laden en de grootste compartimenten van de meubelen, zoals onder de wastafel?

Drie VARIERA plankinzetten, van het soort dat als rekjes in andere meubelen wordt gebruikt, kunnen de planken van een kleine, compact wandrekje worden.

Er zijn planken gemaakt van metalen stangen die handig zijn als handdoekenrek, maar die ook plaats kunnen bieden aan kistjes, ook van hout.

Advertisement

Maar als je bang bent voor vocht, loop je geen enkel risico met de grotere bakjes, ook uit de VARIERA-lijn, die in elke kamer van het huis van pas komen.

Als er in de badkamer ook een wasmachine staat, kan het handig zijn om een mand te hebben waarin je handdoeken en badjassen kunt gooien als ze vuil zijn. Of je kunt de schone erin bewaren of gebruiken voor als je het matje niet nodig hebt maar hem ook niet ergens anders wilt leggen.

Advertisement

Een alternatief voor veel smalle planken zijn rails met haken: als je manden ophangt, of ze nu zacht of hard zijn, kun je er van alles in kwijt. Ze zijn perfect voor borstels en make-up kwasten.

En hangende opbergers, zoals die met zakken die gewoonlijk achter deuren worden geplaatst en op campings worden gebruikt, zien er ook leuk uit als ze aan de muur hangen.

Advertisement

Een zeer populair meubelstuk in kleinere badkamers is het slanke VESKEN kastje op wielen, dat past in die ruimtes tussen de muur en meubelen die anders nooit worden gebruikt.

Net als in de keuken is een rail die aan de zijkant van een kast is bevestigd perfect voor het ophangen van handdoeken.

Advertisement

En het idee om kleine, smalle planken (oorspronkelijk ontworpen als kruidenrekjes of fotolijstrekjes) te gebruiken als compacte, ruimtebesparende planken in de badkamer is altijd handig, eventueel ook overgeschilderd in elke kleur die je maar wilt.

Welke oplossingen zou jij toepassen in de badkamer?

Advertisement