8 briljante ideeën om je dagelijkse leven te veranderen

door Natasja

08 Februari 2022

8 briljante ideeën om je dagelijkse leven te veranderen
Advertisement

Er zijn kleine ergernissen die telkens opduiken en leg je je er vaak bij neer dat je ze steeds weer op dezelfde manier doet. Maar als de juiste inspiratie zich aandient, ontdek je een oplossing die eigenlijk heel eenvoudig is en je van een of andere dagelijkse last kan verlossen.

Je kunt een naald zonder problemen door het oog van een naald halen, je kunt een lawine van kinderspeelgoed wassen zonder een vinger uit te steken, je kunt elke laptop op klaarlichte dag buiten gebruiken en nog veel meer: lees verder en ontdek hoe.

Advertisement

Wil je snel de cherrytomaatjes allemaal tegelijk snijden? Leg ze tussen twee plastic deksels (of tussen een snijplank en een plastic deksel of een ander plat, doorzichtig voorwerp dat niet te zwaar is) en druk ze lichtjes aan zodat ze er niet uitglijden terwijl je snijdt, een beetje zoals een broodje!

Advertisement

Als je LEGO moet schoonmaken, of ander heel klein plastic of rubberen speelgoed waar de kinderen elke dag met plezier mee spelen, kun je de vaatwasser (of ook de wasmachine) dit laten doen. Doe ze gewoon in de netzakken die ook voor delicate kleding worden gebruikt, zodat ze tijdens het wassen niet overal terechtkomen, met het risico het apparaat te beschadigen.

Als je een tosti wilt opwarmen zonder je zorgen te hoeven maken over het opruimen van de kruimels, wikkel het dan eerst in bakpapier!

Wil je laptop of tablet buiten gebruiken als het zonnig is? Maak gewoon een hoes van een oude schoenendoos of de kartonnen dozen die je met de post krijgt. Zorg ervoor dat het breed genoeg is zodat het niet te dicht bij het scherm komt, en gebruik vulplaatjes onder het toetsenbord zodat er altijd wat ventilatie is en er geen oververhitting optreedt.

Als je geen tijd hebt om de vaatwasser te legen zodra het wasprogramma is afgelopen, en je voorkomen wilt dat je nat vaatwerk en natte glazen in de vaatwasser aantreft, open dan de deur om er een handdoek of theedoek in te leggen, zodat er slechts een reepje doek aan de buitenkant uitkomt, en sluit de deur voorzichtig. De droge stof zal alle stoom absorberen voordat het condenseert.

Advertisement

Je zit op de bank en ziet dat de gordijnen die niet helemaal sluiten? Gebruik de klemmetjes aan de kledinghangers als tang om ze dicht te maken.

Als je moeite hebt om de draad door het oog van de naald te krijgen, help jezelf dan met een tandenborstel: als je een beetje draad tussen de borstelharen van de tandenborstel schuift en het oog over de draad legt, hoeft je de naald alleen maar naar beneden te drukken zodat de borstelharen de draad in het oog duwen. Met je handen, een pincet (of ook een andere naald of een tandenstoker), kun je dan de lus die boven het oog is ontstaan, omhoog trekken en de draad in de naald schuiven.

Advertisement

Keukensponsjes in plaats van gekleurde bouwstenen: keukensponsjes kunnen op elkaar worden gestapeld om te bouwen, omdat het schurende deel tegen het zachte deel van het volgende sponsje aanbotst, waardoor alles stevig op zijn plaats blijft; anders kun je ze in gelijke stukken snijden voor een spel als Jenga. De kinderen zullen hetzelfde plezier hebben, maar er is geen risico meer dat ze per ongeluk op pijnlijk speelgoed trappen!

@thekerriesmart/TikTok

@thekerriesmart/TikTok

Een haarspeld zorgt ervoor dat je niemand meer hoeft te vragen om je te helpen een armband om je pols te doen.

Dit zijn echt briljante ideeën, vind je ook niet?

Advertisement