Gebruik radiatoren om kleding lekker te laten ruiken terwijl het droogt

door Natasja

01 Februari 2022

Gebruik radiatoren om kleding lekker te laten ruiken terwijl het droogt
Advertisement

Wanneer het koud is en je misschien geen droger hebt, is het soms handig om even snel je kleren te drogen met behulp van de warmte die door radiatoren of ook kachels wordt afgegeven.

Dit moet met verstand worden gedaan, waarbij de radiator nooit te veel met kleren wordt bedekt, maar het is nuttig als het nodig is als noodoplossing, omdat je de kleren misschien snel nodig hebt en ze niet op tijd op het wasrek kunnen drogen. Terwijl je ze sneller droogt met behulp van de radiator, kun je ze ook op natuurlijke wijze parfumeren, met behulp van enkele DIY middeltjes zoals hieronder aangegeven.

Advertisement
Creativo

Creativo

Waarschuwingen:

  •     Leg niet te veel kleren op één radiator, zodat de warme luchtstroom wordt belemmerd. Je zult de kleren drogen, maar de kamer zal moeilijker opwarmen. Gebruik dit slechts voor enkele kledingstukken tegelijk, om de luchtvochtigheid niet te hoog op te laten lopen.
  • Het is beter elk kledingstuk op te hangen aan een kleerhanger die het net boven of een beetje voor de radiator hangt, of het ook op een stoel te leggen en die dicht bij de verwarming of kachel te zetten.
  • Maar als je je kleren toch op de radiator legt, zorg er dan voor dat deze schoon en stofvrij is.


Hoe kan je kleren lekker laten ruiken met de radiator:

  •     Als je bakjes of houders hebt die je direct aan de radiatoren kunt hangen (ontvochtigers bijvoorbeeld), kun je die gebruiken met gedroogde citrusschillen (je kunt dit in de oven of magnetron doen), en er eventueel ook een paar druppels etherische olie van sinaasappel of citroen over gieten om ze nog lekkerder te laten ruiken. Steek ze in de ontvochtiger zodat de warme luchtstroom van de radiator de citrusnoten meevoert naar de kleren die in de buurt hangen.
  • Op dezelfde manier kun je katoen of stukjes stof gebruiken, gedrenkt in een paar druppels van één of meer etherische oliën.
  • Je kunt ook gedroogde aromatische kruiden, laurierbladeren, verschillende soorten specerijen (kaneelstokjes, steranijszaad, kruidnagel, enz.) in de luchtontvochtiger doen. En deze kunnen ook worden "verrijkt" door druppels bijpassende essentiële oliën toe te voegen.

Dit zijn eenvoudige trucs die tegelijkertijd het huis op een aangename en natuurlijke manier parfumeren.

Advertisement