Marmeren granieten vloeren? Zoek uit hoe je ze het beste schoonmaakt en polijst!

door Natasja

25 Januari 2022

Marmeren granieten vloeren? Zoek uit hoe je ze het beste schoonmaakt en polijst!
Advertisement

Marmeren granieten vloeren, die de woningen van de rijken in het negentiende-eeuwse Venetië sierden, waren gedurende vele decennia de keuze van vele buitenvloeren maar ook waardevolle binnenvloeren. Het zijn in feite grote tegels, gemaakt van marmerfragmenten vermengd met cement en natuurlijk oxide. Afhankelijk van hun pigmentatie kunnen vloeren zeer verschillende kleuren aannemen, en hoewel het feit dat ze geen uniforme kleur hebben een factor is die vuil helpt verbergen, is het ook waar dat ze al hun kleurrijke schoonheid onthullen wanneer ze perfect schoon en vooral glanzend zijn.

Om ze te kunnen schoonmaken en in de beste staat te houden, is het dus een goed idee om de juiste producten te gebruiken, zodat hun charme niet wordt aangetast.

Advertisement
pulizieserviziroma.it

pulizieserviziroma.it

  • Gebruik elke dag een bezem met zachte (nylon) borstelharen om stof en vuil te verwijderen. Een stofzuiger met harde borstelharen kan tekenen op de vloer achterlaten, maar als hij van goede kwaliteit is en heel zacht, kun je die ook gebruiken.
  • Als het moment komt dat je moet schoonmaken, gebruik dan nooit producten met een zure samenstelling, de agressievere zoals bleekwater, azijn of white spirit, die de oppervlaktelaag kunnen aantasten en de afwerking van de vloer beschadigen, waardoor dure slijpwerkzaamheden nodig zijn om de vloer zijn oorspronkelijke uiterlijk terug te geven. Gebruik producten die speciaal voor marmer zijn ontworpen of, nog beter, voor marmergruis. Als je een zelfgemaakt middeltje wilt, kun je Marseillezeep gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is twee of drie eetlepels zeep op te lossen in een emmer heet water en een microvezelmop te gebruiken (ook een platte). Gebruik vervolgens meer heet water om te spoelen en een nieuwe mop om te drogen.
  • Als je ook marmeren granieten vloeren wilt polijsten, moet je een halfvaste was gebruiken die speciaal voor marmeren en marmeren granieten vloeren is ontworpen, d.w.z. een soort product dat bestaat uit oplosmiddel en hoogwaardige was. Wees voorzichtig als er kinderen of oudere mensen in huis zijn, want de vloer wordt behoorlijk glad!

Kortom, deze vloeren vergen onderhoud, maar het is eigenlijk niet moeilijk om ze op hun mooist te houden!

Advertisement