Creatieve Valentijnsdag: ontdek schattige handgemaakte cadeaus voor de personen die je lief hebt

door Natasja

07 Februari 2022

Creatieve Valentijnsdag: ontdek schattige handgemaakte cadeaus voor de personen die je lief hebt
Advertisement

Op Valentijnsdag is het leuk om kleine cadeautjes van liefde uit te wisselen met de mensen die je het dierbaarst zijn, en de geschenkideeën zijn eindeloos. Maar om iets echt unieks te geven, of om een gekocht product te begeleiden met iets meer dan de gebruikelijke bloemen of chocolaatjes, kun je uit vele voorbeelden ideeën halen voor zelfgemaakte knutselwerkjes.

Met DIY kun je heel wat schattige voorwerpen maken die je naar wens kunt personaliseren, om op een originele manier uitdrukking te geven aan alle genegenheid die je met je geliefde verbindt. Kijk maar eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Veel papieren hartjes, eventueel ook van glitter of bedrukt papier, op stokjes of lange spiesen, en je hebt een handgemaakt boeket dat niet verwelkt.

Advertisement

Maak de structuur van de boom met ijzerdraad (of ander metaal dat buigzaam maar ook stevig is), omwikkel vervolgens de verschillende takken met snoeren ledlichtjes, die met plakband worden vastgezet. Tot slot bedek je alles met een bolletje touw, wol of katoenen garen of zelfs lint en dan vul je het met kleine hartjes!

In plaats van een boeket bloemen doen deze DIY hartjes denken aan een bloeiende plant, en daarom staan ze ook zo mooi in een vaas, misschien wel die van een plant die in de winter in rust gaat en zijn bladeren laat vallen!

Als ze zeggen dat liefde een licht in ons leven is!

Een creatieve techniek om een hartvormige versiering op te hangen: neem lange ballonnen, het soort dat je kunt vormen en een hart kunt maken, wikkel er dan wat touw of met vinyllijm gesteven wollen draad omheen. Wacht tot het droog is, en als je wilt kun je het ook verven met een verf naar keuze. Dan laat je de ballon knallen en voilà!

Advertisement

Een slinger van verstrengelde harten om op te hangen om samen Valentijnsdag te vieren.

Een leuk idee om een schilderij op te hangen, gemaakt van draden die rond knijpers zijn geknoopt die in de vorm van een hart op een houten plank zijn aangebracht om een verstrengeld ontwerp te maken.

Advertisement

Lavendelgeurzakjes om in lades te laten liggen, een van die kleine cadeautjes die je elke dag aan genegenheid doet denken.

Waarom geen kleine liefdesboodschappen stoppen in zelfgemaakte gelukskoekjes?

Advertisement

Of veel liefdesbrieven in vilten enveloppen (maar ook in andere materialen) die als een slinger opgehangen worden?

Je kunt ook je creativiteit gebruiken om het cadeau voor de persoon die je lief hebt in te pakken met een beetje touw en papier of vilten hartjes!

Gelukkige Valentijnsdag!

Advertisement