9 zeer nuttige tips om de voorraadkast altijd netjes te houden

door Natasja

28 Januari 2022

9 zeer nuttige tips om de voorraadkast altijd netjes te houden
Advertisement

In elk huis is er wel een ruimte voor een voorraadkast. Het kunnen gewoon de keukenkasten zijn, of een compartiment of een stuk van een andere kamer in de buurt van de keuken. Ook als er genoeg ruimte is, bestaat het risico dat het rommelig blijft, en dit gebeurt nog vaker wanneer je een grote hoeveelheid voedsel in een krappe ruimte moet proppen.

Niets is vervelender dan een voorwerp uit een kast of plank te halen waarbij alles eromheen ook mee komt of omvalt. Om alles in één oogopslag te vinden en dergelijke rommel te vermijden, is het de moeite waard een paar briljante trucs toe te passen om de ruimte efficiënt te organiseren. Lees verder om er enkele te ontdekken.

Advertisement

Als je de voorraadkast wilt inrichten in een kast of muurnis of ook in een kleine bergkast, die je van boven tot onder met veel planken zult uitrusten, is het beter ze niet allemaal op gelijke afstand van elkaar te zetten: in een voorraadkast zul je ook grotere flessen en zakken of manden met levensmiddelen zetten, die meer ruimte innemen. Organiseer de ruimte dus en houd er rekening mee dat je sommige planken verder uit elkaar en andere dichter bij elkaar nodig kunt hebben.

Advertisement

Als je niet over een speciaal vak beschikt, hoef je je geen zorgen te maken: een stevig meubelstuk, ook in industriële stijl, volstaat om één wand te vullen met alle benodigdheden en nuttige voorwerpen voor de keuken. Zet er meteen manden en houders in om alles ordelijk te houden.

Open manden, van hout of ijzer, andere met deksels, en verder de verschillende soorten potten voor allerlei levensmiddelen: zo gerangschikt is de voorraadkast comfortabel in gebruik en mooi om te zien.

Is de ruimte tussen twee planken te groot? Maak er optimaal gebruik van door verplaatsbare rekjes te stapelen: je kunt ze maken met plexiglas houders of andere soorten manden die je boven op elkaar plaatst.

Voor alle voedselverpakkingen is het handig om kledinghangers met clips te gebruiken, zoals die waarmee bepaalde kledingstukken worden verkocht.

Advertisement

Een briljant idee voor het ophangen van keukenfolieverpakkingen met hun eigen dozen.

Kleinere zakjes kunnen worden opgeborgen in een campingschoenenopberger, die kan worden opgehangen aan de binnenkant van een deur of aan een vrije ruimte aan de wand van de voorraadkast.

Advertisement

Als je planken hoekig zijn, zet dan ronde draaibare bakjes bovenaan om die moeilijke ruimte zo goed mogelijk te benutten en het gemakkelijker te maken om te vinden wat je zoekt.

Metalen bakjes die aan de planken worden hangen, waardoor aan de onderkant een klein rekje ontstaat: allemaal extra ruimte om meer voedselverpakkingen op te bergen.

Hoe wil jij je voorraadkast inrichten?

Advertisement