Creatief recyclen van glazen flessen tot originele decoraties en inrichtingsvoorwerpen

door Natasja

18 Januari 2022

Creatief recyclen van glazen flessen tot originele decoraties en inrichtingsvoorwerpen
Advertisement

Van wijn tot bepaalde sauzen om eten op smaak te brengen, er zijn veel glazen flessen die je thuis gebruikt, en als ze leeg zijn, gooi je ze meestal weg. Sommige kunnen echter zo nu en dan worden bewaard en tot een creatief voorwerp worden omgevormd; het enige wat nodig is, is een creatief idee om ze op de juiste manier te recyclen.

Je kunt er fakkels, kaarsenhouders en vazen van maken en zelfs muren in de tuin mee versieren. Er zijn heel veel ideeën en soms hoef je alleen het glas te verven, terwijl bij andere keren het nodig is te weten hoe je de flessen precies moet snijden. Bekijk de foto's hieronder om te zien op hoeveel manieren je glazen flessen kunt recyclen.

Advertisement

Uit de opening aan de bovenkant steekt een dik touw, dat de lont wordt van een mooie DIY fakkel om vooral 's avonds in de tuin te gebruiken!

Advertisement

Granen, zaden maar ook snoepjes: flessen kunnen net als potten worden gebruikt, als houders voor het ordenen van de voorraadkast, zelfs voor snoepjes.

Glasverf is gemakkelijk in de winkel verkrijgbaar en kan worden gebruikt om flessen op een grappige manier te versieren. De flessen zullen er mooi uitzien als ze leeg zijn, maar ze kunnen ook worden gebruikt als vaas voor snijbloemen of als compositie met kunstbloemen, gedroogde takken en dergelijke.

Als je de flessen in een beetje verf doopt, al dan niet metallic verf, kun je ze in een handomdraai versieren tot prachtige vazen.

casadavisdecor.com

casadavisdecor.com

Als je ze bedekt met een meer pasteuze, matte muurverf en er een paar eetlepels baking soda doorheen mengt, kun je de indruk wekken dat de flessen van keramiek zijn.

Advertisement

Kleinere maar ruime exemplaren kunnen met een eenvoudig DIY project aan de muur worden opgehangen als bloemenhouder.

Bekleed met touw, versierd met opgelijmde sleutels voor een reliëfeffect... Er zijn heel veel ideeën om met glazen flessen originele voorwerpen te maken om je huis te versieren.

Advertisement

Als je geleerd hebt hoe je ze precies moet snijden (let op, dit kan thuis gedaan worden, maar let goed op), kun je ze op duizend verschillende manieren gebruiken. Ze worden vaak gebruikt voor creatieve lampen.

Sommige mensen maken er echt unieke creaties van.

Advertisement


In plaats van glazen wandtegels besloot iemand gekleurde flessen te gebruiken om een muur in de tuin te versieren. Zeer origineel!

Hoe zou jij glazen flessen willen recyclen?

Creatief recyclen van glazen flessen tot originele decoraties en inrichtingsvoorwerpen - 11
Advertisement