12 briljante tips om alledaagse problemen met vindingrijkheid op te lossen

door Natasja

17 Januari 2022

12 briljante tips om alledaagse problemen met vindingrijkheid op te lossen
Advertisement

In het dagelijks leven heb je misschien te maken met een aantal kleine ongemakken, die zo gewoon zijn dat je het vanzelfsprekend vindt dat je ermee moet leven, terwijl er misschien een manier binnen handbereik is om ze op te lossen.

Alles wat je nodig hebt is het juiste idee en soms vind je oplossingen waar je niet meer zonder kunt, en het is nog bevredigender wanneer ze het gebruik vereisen van voorwerpen die je gewoonlijk al in huis hebt. Bekijk enkele van deze ideeën door verder te lezen.

Advertisement
tatoyale / Reddit

tatoyale / Reddit

Als er een zware afvoer of een zwaar rooster in de tuin is dat je van tijd tot tijd moet inspecteren, kun je het jezelf gemakkelijker maken door DIY 'handgrepen' te maken.

Advertisement

Een grote plastic teil met een oude deken of dekbed erin wordt een comfortabel en gemakkelijk te wassen honden- of kattenmand.

Om de plastic zakken die je gebruikt om de binnenkant van de prullenbakken te bekleden, op hun plaats te houden, kun je eenvoudige zelfklevende haken gebruiken.

Tutorial via instructables.com

Tutorial via instructables.com

Wil je tijdens het fietsen op de hometrainer naar programma's op je laptop of tablet kijken? Je kunt een houder van karton maken!

gourmetrunner.blogspot.com

gourmetrunner.blogspot.com

Anderen hebben een dienblad gemaakt, zoals die voor het bad, voor gebruik op de loopband.

Advertisement

Als je een kookboek of een dikke handleiding open wilt houden, kun je papierklemmen gebruiken. En ze werken ook prima met kleine boeken, zet er gewoon een op de rug, halverwege boven tussen de twee pagina's!

De kleinere kunnen gebruikt worden als boekenleggers!

Advertisement

Een ander idee om receptenboeken handig open te houden, maar ook hangend zodat je meer ruimte op het aanrecht hebt en op de ideale leeshoogte zit, is om ze op te hangen met een kleerhanger van het soort met klemmen (die gebruikt wordt voor rokken en broeken).

Om de lichtjes netjes op te bergen, gebruik kartonnen knipsels als spoelen.

Advertisement

Wil je altijd beide (of drie) afstandsbedieningen bij de hand hebben die je nodig hebt om televisie te kijken? Bundel ze met elastiekjes, ook haarelastiekjes zijn prima.

Door een beetje huishoudfolie onder de dop te doen voordat je deze weer op de flessen of potten schroeft, voorkom je lekken tijdens een reis. Als je dit met kruidenpotjes doet, helpt het ook om het aroma te bewaren.

Advertisement

Een bank en de meeste meubelen rusten nooit volledig op de vloer, zodat er altijd een opening is, hoe smal ook, waardoor voorwerpen die op de vloer vallen recht onder het meubel terecht kunnen komen. Om dit te vermijden, kun je die ruimte vullen met flexibeams.

Zijn er soortgelijke briljante trucs die je al in huis hebt toegepast?

Advertisement