Geen stof en kringen meer op het televisiescherm: ontdek hoe je het goed schoonmaakt

door Natasja

14 Januari 2022

Geen stof en kringen meer op het televisiescherm: ontdek hoe je het goed schoonmaakt
Advertisement

In elk huis is het steeds zeldzamer om televisie- of computerschermen te vinden die niet plat zijn, of zelfs ultraplat, met onzichtbare frames. Deze grote oppervlakken worden echter net als alle andere blootgesteld aan stof, en worden vies met kringen en vuilvlekken. Aangezien het echter om zeer delicate voorwerpen gaat die niet op een agressieve manier kunnen worden gereinigd, moet je de juiste stappen ondernemen om ze weer als nieuw te laten glanzen en van scherpere, helderdere beelden te genieten.

Hier zijn enkele methoden en trucs om je te helpen schone schermen te krijgen zonder krassen en kringen.

Advertisement
Creativo

Creativo

1. Zet de TV of PC uit, en wacht ook tot ze een paar minuten goed afgekoeld zijn, want dat vermindert ook de statische elektriciteit en maakt het gemakkelijker om stof te verwijderen.
    2. Gebruik zachte microvezeldoeken, Schotse wol of flanel: ze moeten zacht en pluisvrij zijn. Vermijd altijd zakdoeken of keukenpapier, die uit elkaar vallen, en andere doekjes, die vuil verspreiden of niet zacht genoeg zijn en het scherm licht kunnen bekrassen. Stof vervolgens heel voorzichtig af, zonder druk uit te oefenen op het scherm.
    3. Als er vuile vlekken op zit, kun je vloeibare producten gebruiken, maar wees voorzichtig.
    Spuit nooit rechtstreeks op het scherm, maar alleen op de doek (niet te veel) en veeg de doek vervolgens voorzichtig over de vlekken. Dit zal voorkomen dat er water in het frame komt.
    Vermijd ook cirkelvormige streken en geef er de voorkeur aan verticale of horizontale strepen te trekken, zonder twee keer over dezelfde plek te gaan.
    Gebruik gedestilleerd water en houd altijd een tweede, droge doek bij de hand om het onmiddellijk af te vegen. Voor vlekken die moeilijker te verwijderen zijn, kun je een paar druppels afwasmiddel oplossen in veel water (bij voorkeur gedestilleerd), en het product alleen op de vlek gebruiken. Sommige mensen gebruiken gelijke delen water en azijn, of ook een verhouding van 1:3.
    4. Sommige schermen (zoals lcd- of plasmaschermen) kunnen beter worden gereinigd met specifieke producten, die meestal in de gebruiksaanwijzing worden vermeld.
    In ieder geval kun je voor glas het beste producten op basis van ammoniak vermijden.
    5. Om het frame en de bovenkant van de TV schoon te maken, moet je goed letten op alle plaatsen waar er kieren of naden zijn waar de vloeistof in zou kunnen komen, dus heel weinig gebruiken en alleen op de doeken spuiten.

Kortom, wees geduldig en doe voorzichtig: deze voorwerpen zijn delicaat en het is echt niet de moeite waard om schade te veroorzaken door een schoonmaakfout, maar met de juiste aandacht zul je altijd genieten van schone schermen en perfecte beelden!

Advertisement