Vind het meest creatieve idee om met originale vetplantcomposities te decoreren

door Natasja

15 Januari 2022

Vind het meest creatieve idee om met originale vetplantcomposities te decoreren
Advertisement

Je huis decoreren met planten is een manier om het comfortabeler en aangenamer te maken, en onder de duizenden soorten waaruit je kunt kiezen zijn er enkele die altijd de meest favoriete zijn: dit zijn vetplanten, ook bekend als succulenten. Ze zijn er in veel verschillende vormen en kleuren, maar ze hebben vooral weinig verzorging nodig en groeien niet te snel, wat ze geschikt maakt voor mensen die geen tijd hebben om hun planten te verzorgen.

Hun fascinerende verschijning maakt het mogelijk schilderachtige composities te creëren door verschillende soorten te combineren en vooral door een oneindig aantal voorwerpen (ook oude en afgedankte) te gebruiken als originele bloembakken. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Een van de meest gebruikelijke en gemakkelijkst na te maken methoden is het vullen van eender welke glazen houder, zoals oude potten of vazen, met aarde (altijd gemengd met zand of ook kiezels, zodat het licht is en goed kan uitlekken) en daarin de vetplanten te planten. Aangezien deze systemen geen waterafvoergat hebben, moet uiterst voorzichtig te werk worden gegaan om de grond niet te veel of te vaak water te geven, want waterstagnatie is schadelijk voor deze planten.

Advertisement

Een andere compositie die altijd in de smaak valt bij de meeste mensen is die in kopjes, of ook hele thee- en koffieserviezen. Het is een geweldig idee om stukken keramiek of porselein die beschadigd zijn of niet meer bijelkaar passen, op een creatieve manier te recyclen, en het is ook een geweldig cadeau-idee.

Tonijnblikjes kunnen worden omgetoverd tot plantenbakken voor vetplanten, die aan de muur kunnen worden gehangen of neergezet waar je maar wilt. Het belangrijkste is dat de blikjes zelf worden versierd met een soort bedekking, zoals bindtouw of restjes stof.

Een miniatuurtuin in een oude rieten mand: bekleed de binnenkant gewoon met plastic, zodat vocht de mand op den duur niet doet rotten. Je kunt ook gaten in de bodem van de mand boren en de zijkanten met hete lijm afdekken (zolang ze maar open genoeg blijven om het water te laten weglopen), om ongewenste stagnatie te voorkomen.

Een shabby chic compositie: vetplanten op de verschillende lagen van een taartplateau in vintage-stijl.

Advertisement

Terraria van vetplanten worden steeds populairder, zodat het eenvoudig is om zelfs kleine bakken te vinden die als vitrine voor deze bijzondere planten kunnen dienen.

Als de oude metalen puddingvorm te roestig is om nog te worden gebruikt, kun je hem ombouwen tot een plantenbak voor vetplanten.

Advertisement

Als je groene composities tillandsia's bevatten, ook wel "luchtplantjes" genoemd, omdat ze zichzelf kunnen onderhouden met alleen het vocht in de lucht, aangezien ze geen aarde nodig hebben, kun je je uitleven met ideeën om ze binnenshuis te plaatsen.

Ook in de tuin of op het balkon kunnen vetplanten hun plaats vinden, eventueel in een amfoor met openingen aan de zijkanten.

Advertisement

En wat dacht je van een schildpad gemaakt van vetplanten?

Advertisement