Vieze zitbank: ontdek hoe je hem goedkoop kunt reinigen, ook als hij geen afneembare hoes heeft

door Natasja

28 Januari 2022

Vieze zitbank: ontdek hoe je hem goedkoop kunt reinigen, ook als hij geen afneembare hoes heeft
Advertisement

Denk aan een ontspannende avond en wat je graag zou willen doen. Zou een goed boek en een goede film iets voor jou zijn? En waarom niet op een comfortabele bank?

Maar als de bank vies is en stinkt, is het minder aangenaam. Voedsel, drank of andere resten kunnen de frisheid van de bank aantasten en je ontspanningsmomenten verstoren. Vaak hebben de banken afneembare hoezen, maar als dat niet het geval is, of als je geen tijd hebt om alles te verwijderen, te wassen en te drogen, kun je een beetje baking soda gebruiken. Dit element, dat bekend staat om de vele toepassingen die ervan kunnen worden gemaakt, is een uitstekende bondgenoot voor huishoudelijke trucs. Ook in dit geval kan het nuttig zijn. Laten we samen eens kijken hoe je het op een praktische manier kunt gebruiken om de bank op te frissen met 3 snelle DIY middelen.

Creativo

Creativo

1. Oppervlakkig vuil

Verwijder etensresten of andere resten van de bank met een schone doek of borstel en zorg ervoor dat je de stof niet beschadigt. Bestrooi het vervolgens volledig met een licht laagje baking soda en laat het product gedurende ten minste 20 minuten inwerken. Zuig daarna het stof van het oppervlak en gebruik een microvezeldoek om overtollig product dat in de hoeken verborgen is gebleven, te verwijderen.

2. Voor een grondigere reiniging

Gebruik in dit geval een mengsel van water, baking soda en Marseillezeep of voeg afwasmiddel toe. Meng de drie producten samen, doop een doek in de kom, wring hem uit en veeg het hele oppervlak schoon. Laat het helemaal drogen en je zult zien dat de bank weer zo goed als nieuw is en lekker ruikt.

Advertisement
Creativo

Creativo

3. Vlekken

Om vervelende vlekken van de bank te verwijderen, kun je het beste baking soda met water mengen. Neem het product en meng het met een kleine hoeveelheid water tot een gladde, niet te dikke pasta. Breng het mengsel aan op de "aanstootgevende" vlek en laat het inwerken tot het volledig opgedroogd is. Verwijder vervolgens de overtollige baking soda met een zachte doek. Is de vlek nu weg?

Drie DIY methoden die heel gemakkelijk in de praktijk te brengen zijn en niet duur zijn, zie je? Alvorens verder te gaan, raden we je altijd aan de instructies op de bank aandachtig te lezen. Op die manier vermijd je verdere problemen en respecteer je zoveel mogelijk de kenmerken van de stof of het leder van de bank.

Succes met het schoonmaken en daarna lekker uitrusten!

Advertisement