Oppervlakkig vuil, hardnekkig vuil of roestvlekken op de badkuip? Ontdek een aantal DIY trucs om het schoon te maken.

door Natasja

16 Januari 2022

Oppervlakkig vuil, hardnekkig vuil of roestvlekken op de badkuip? Ontdek een aantal DIY trucs om het schoon te maken.
Advertisement

Velen van ons denken aan een manier om te ontspannen na een intense dag op het werk of na een of andere lichamelijke inspanning. Sommigen geven de voorkeur aan een etentje in gezelschap, anderen kijken een film en weer anderen verheugen zich op een warm, ontspannend bad. Maar soms vermindert het enthousiasme voor dat moment om aan jezelf te wijden, omdat de badkuip er niet helemaal uitziet zoals je zou willen. Zeepresten, stof, schimmel en vuil kunnen het beschadigen.

Glanst de badkuip niet ondanks alle zorg, reiniging en geld besteed aan speciale producten? Geen probleem. Hier zijn wat DIY trucs om het te laten glanzen. Witte azijn, citroen, baking soda en borax: wie heeft niet minstens één van deze producten in huis?

Advertisement
Creativo

Creativo

1. Azijn en water zijn voldoende voor oppervlakkig vuil

Om oppervlakkig vuil te verwijderen, maak een oplossing van water en azijn in gelijke delen en spuit het die op het vuile oppervlak. Laat het 15/20 minuten inwerken, reinig het met een spons of microvezeldoek en spoel het daarna af.

2. Hardnekkig vuil dat moeilijk te verwijderen is?

Als het vuil hardnekkiger is, besprenkel dan de vlekken of het gehele oppervlak van het bad met baking soda. Spuit vervolgens de azijn en water oplossing over de baking soda en laat het een paar minuten inwerken. Klaar? Uitstekend! Meng nu de ingrediënten met behulp van een spons en laat het nog 15 minuten inwerken. Daarna afspoelen met water.

Advertisement
John Graham/Flickr

John Graham/Flickr

3. Hoe verwijder je roestvlekken.

Zijn roestvlekken het probleem? Maak je geen zorgen, want ook daar is een oplossing voor. Je hebt wat borax en een citroen nodig.
Bestrooi de aangetaste plek met borax, neem de helft van de citroen en begin te wrijven zodat er een pasta ontstaat. Enkele minuten laten inwerken en afspoelen. Als de vlek aanhoudt, herhaal gewoon de handeling en het resultaat is verzekerd.

Als je in plaats van de gebruikelijke chemische producten de voorkeur geeft aan natuurlijke en goedkope middelen, zijn deze trucs perfect. Met een beetje handigheid en vindingrijkheid kun je de badkuip eindelijk weer laten glanzen zoals eerst. Kende je deze middelen al? Heb je ze wel eens thuis geprobeerd? Vertel ons over je ervaringen!

Advertisement