Gebruik de vloerkleden huis om verschillende kamers gemakkelijk te ontgeuren

door Natasja

17 December 2021

Gebruik de vloerkleden huis om verschillende kamers gemakkelijk te ontgeuren
Advertisement

Om kamers lekker te laten ruiken, zijn er veel producten of DIY methoden die je kunt gebruiken, maar het beste van allemaal zijn de eenvoudige en goedkope methoden die je vaak kunt gebruiken zonder extra tijd te hoeven besteden aan het bereiden van speciale verfrissers.

Een van die methoden is het gebruik van de vloerkleden in huis: waar er ook een ligt, wanneer het tijd is om het schoon te maken, zijn er eenvoudige trucs die je kunt toepassen om te helpen een aangename geur in de kamer te brengen. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pixabay

Pixabay

De eerste stap naar een geurig huis is zeker het schoonmaken dus het heeft geen zin om een vuil voerkleed te gebruiken, of met een vloerkleed - zelfs als het schoon is - onaangename geuren te bestrijden die het gevolg zijn van opeenhopingen van vuil, of misschien vocht en schimmel die zich in een kamer kunnen vormen. Je moeten dus eerst voor een schone kamer zorgen.

Als het tijd is om de kamer te ontgeuren, heb je een stofzuiger nodig, wat baking soda of talkpoeder, en als je wilt een essentiële olie. Een fijnmazige zeef kan ook van pas komen.

Doe 200 gram baking soda in een kom (zelfs maar 100 gram als het een klein vloerkleed is) en voeg 5-7 druppels van een essentiële olie (of zelfs meer dan één) toe die je lekker vindt, degene die je in huis wilt ruiken. Roer zoveel mogelijk in de kom, eventueel ook met een metalen garde, en strooi dan met behulp van de zeef het geparfumeerde baking soda over het reeds schone vloerkleed. Laat het een half uur inwerken en stofzuig dan om het witte stof te verwijderen.

Baking soda kan verschillende geuren absorberen en is een uitstekend middel om de geur van de etherische olie te verspreiden. Wanneer het door de stofzuiger wordt opgezogen, kan het ook een delicate geur door het huis verspreiden, en wordt het tegelijkertijd ontgeurd.

In plaats van baking soda kun je op dezelfde manier talkpoeder gebruiken, dat meestal al sterk ruikt en geen essentiële oliën nodig heeft, en dat bovendien gemakkelijk te doseren is.

Heb je deze methode wel eens geprobeerd?

Advertisement