Is er een totale chaos onder de spoelbak? Schep orde met deze briljante oplossingen op maat

door Natasja

15 December 2021

Is er een totale chaos onder de spoelbak? Schep orde met deze briljante oplossingen op maat
Advertisement

Hoe vaak komt het niet voor dat je op zoek bent naar een nieuwe spons voor de afwas, of naar een bepaald afwasmiddel, en weet je dat je het onder de spoelbak hebt liggen, maar steeds moet zoeken om het te vinden? Dat gebeurt als je die ruimte vult met te veel spullen.

Er is daar ruimte voor veel schoonmaakproducten en -hulpmiddelen, en ook voor eventuele afvalemmers, maar als je geen opbergbakken en planken, of zelfs haken, hebt om alles netjes te rangschikken, wordt het echt een chaotische, vuile en moeilijk te gebruiken en schoon te maken plaats. Om orde te scheppen, kun je verschillende oplossingen gebruiken, afhankelijk van je smaak en de beschikbare ruimte.

Advertisement

Het handigst zijn ongetwijfeld uitschuifbare planken of manden. Je kunt ijzeren exemplaren met schuifrails gebruiken of ook gewoon een houten plaat installeren die uitschuift en waarop je manden en bakjes kunt plaatsen. Dan hoef je niet te bukken om die donkere grot te verkennen.

Advertisement

Ook erg handig zijn planken van panelen die op twee draagstokjes schuiven, zodat je, als je iets groters moet plaatsen dat tegen de planken zou stoten, een plank kunt verplaatsen en het voorwerp erdoor kunt schuiven. En de leidingen zullen ook passen.

Als je niet veel spullen hebt, is een uitschuifbare roede ook voldoende om er alle spuitflessen en ook afwashandschoenen in te bewaren.

IJzeren kastje met meerdere planken: neem de maten en je hoeft niets te monteren.

Sommige mensen gebruiken ook kantoorarchiefkasten, zoals ladekastjes met uittrekbare manden in plaats van echte lades. Labels erbij en je zult de orde scheppen die je wilt.

Advertisement

Als je planken plaatst, moet je waarschijnlijk altijd een stuk uitsnijden om de leidingen te laten passeren, en ook om er gemakkelijk bij te kunnen als je ze moet controleren of reparaties moet uitvoeren.

Anders zou je bovenaan een enkele plank kunnen plaatsen en er de documentenmanden die op kantoor worden gebruikt, er onder kunnen hangen.

Advertisement

Er is ook een grote keuze aan kastjes die alle beschikbare ruimte in beslag kunnen nemen. En er zijn mensen die deze modellen namaken met DIY projecten waarbij ijzeren buizen en houten planken in elkaar worden gezet.

Voor lichtere voorwerpen kun je manden aan de binnenkant van de deuren plaatsen.

Advertisement

Of ook gewoon haken om alles wat je het meest gebruikt op te hangen.

Als er toevallig een hoek van het binnenvak verborgen is aan de zijkanten van de deuren, kun je het gebruik ervan vergemakkelijken door er een draaibaar dienblad te plaatsen.

Advertisement

Een hoefijzeropstelling, zodat je de sifon onder de spoelbak altijd zonder problemen kunt bereiken.

Wat is jouw favoriete oplossing om orde te scheppen onder de spoelbak?

Advertisement