Gebruik kerstboomballen om fantastische kransen te maken

door Natasja

17 December 2021

Gebruik kerstboomballen om fantastische kransen te maken
Advertisement

In de loop der tijd heb je vast vele dozen kerstballen gekocht, in alle maten en kleuren, afhankelijk van de versieringen die je wilt maken. Maar het kan voorkomen dat je de boom op een andere manier versiert, en je dus niet alle ballen nodig hebt. In plaats van ze in een of andere doos te laten zitten, kun je ze ook gebruiken voor allerlei andere decoraties in huis, zoals een krans om aan de deur of de ramen te hangen, of ook boven de open haard of andere meubels in de woonkamer.

Er zijn verschillende manieren om kransen met kerstballen te maken, afhankelijk van het type vorm die je kiest: metalen, houten, polystyreen of zelfs groene kunsttakken. Hieronder vind je enkele ideeën ter inspiratie.

Advertisement
Video Tutorial via Christmas Crafts/YouTube

Video Tutorial via Christmas Crafts/YouTube

Je kunt ook oude ijzeren wasknijpers gebruiken om de vorm te creëren voor de verschillende decoratieve ballen en dan hoef je alleen maar zoveel versieringen, bij voorkeur van verschillende grootte, aan elkaar te rijgen dat ze op de verschillende zijden terechtkomen, in de kleurencombinatie van je keuze.

Advertisement
Tutorial via hearthandmade.co.uk

Tutorial via hearthandmade.co.uk

Anders kun je kunstbladeren gebruiken als basis, in welke kleur je maar wilt, en dan de ballen en andere versieringen toevoegen om ze op te vullen.

Zo zijn bijvoorbeeld kransen die helemaal aan één kant of aan een deel van de cirkel zijn ontwikkeld, heel mooi. Deze kunnen ook worden gemaakt op basis van kunstgroene takken, waarbij de ballen en alle andere bijpassende versieringen op slechts één deel van de cirkel worden geconcentreerd.

Tutorial via blog.partydelights.co.uk

Tutorial via blog.partydelights.co.uk

Een andere methode is het versieren van de ronde piepschuimringen: deze zijn meestal wit, en je kunt ze vervolgens met spuitverf beschilderen. Om alle ballen vast te maken, moet je spelden gebruiken die je in het gaatje steekt waar gewoonlijk het ophanghaakje gaat, om zo de krans samen te stellen. Als je hebt besloten hoe je elke bal wilt rangschikken, kun je ze met hete lijm op het piepschuim lijmen.

De ballen kunnen ook op houten vormen gelijmd worden, die gewoonlijk versierd zijn met takken en groene  bladeren. Ook hier is hete lijm nodig.

Advertisement

Als je een kat hebt, kun je ook een dergelijke leuke krans maken, die doet denken aan wat de katten altijd doen, aangezien de ballen die aan de kerstboom hangen gewoon onweerstaanbaar voor ze zijn.

Heb je wel eens zulke kransen gemaakt?

Advertisement