Kerstversieringen en -decoraties met ongekookte pasta: ontdek heel veel ideeën met alle formaten

door Natasja

11 December 2021

Kerstversieringen en -decoraties met ongekookte pasta: ontdek heel veel ideeën met alle formaten
Advertisement

Het huis versieren voor de feestdagen is een leuke activiteit voor jong en oud, en de knutselwerkjes die met kinderen kunnen worden gedaan zijn vaak het meest gedenkwaardig. Je kunt kiezen uit heel veel materialen voor creatieve kerstprojecten die zelfs de kleintjes kunnen doen, en bij sommige daarvan wordt pasta gebruikt.

Er wordt ongekookte pasta gebruikt, in om het even welke vorm - hoewel meestal de korte soort - en beschilderd met spuitverf, maar ook met acrylverf of zelfs aquarelverf in sommige gevallen. Dan is het gewoon een kwestie van lijm gebruiken en dan een houder of misschien wat touw om de verschillende kerstdecoraties vorm te geven, inclusief de boomversieringen. Je hebt geen pasta van hoge kwaliteit nodig, en je kunt zelfs pasta gebruiken uit verpakkingen waar je de gevreesde insecten in hebt gezien!


Advertisement

Om boompjes te maken kun je eenvoudige kartonnen of kartonnen kegels gebruiken, die je kunt maken van elk vel papier of elke doos die je in huis hebt. Plak de pasta in overlappende cirkels op de kegel, beginnend vanaf de onderkant.

Advertisement

Een kleine boom gemaakt met goud geverfde vlinderpasta, daarna versierd met minidecoraties.

Een van de meest populaire pastaformaten voor kerstbomen (maar ook andere kerstversieringen) zijn schelpen: door ze bijvoorbeeld met de holle kant naar boven te draaien, kunnen ze met gekleurde parels worden versierd.

Je kunt ook besluiten om niet de hele kegel met de pasta te bedekken; in dat geval is het beter om de kegel dezelfde kleur te geven als je voor de pasta zult gebruiken.

De Fusillipasta is een ander formaat dat ongelooflijke driedimensionale decoraties creëert.

Advertisement

Een paar schelpen aan elkaar gelijmd, en hier is een kleine ster om in de boom te hangen.

De vlinders kunnen ook de vleugels worden van een paar engeltjes, te schilderen in de kleur die je maar wilt.

Advertisement

Maar ze zijn ook perfect in een kleine, rustieke slinger.

Je kunt ook verschillende vormen samen gebruiken, zoals stukjes mozaïek die op een schijf (of een andere vorm) van karton zijn geplakt, zoutdeeg of andere boetseerpasta's die je thuis kunt klaarmaken. En gebruik vervolgens verf.

Advertisement

Waarom geen fotolijstje met pasta versieren om in de boom te hangen?

Ze zijn ook superschattig als reliëfelementen op sommige wenskaarten!

Fijne feestdagen!

Advertisement