Creatieve trucs voor het dagelijks leven: ontdek deze tips om veel klusjes te vereenvoudigen

door Natasja

18 December 2021

Creatieve trucs voor het dagelijks leven: ontdek deze tips om veel klusjes te vereenvoudigen
Advertisement

Huilen bij het pellen van uien, die stofwolk die zich op de vloer vormt telkens wanneer je de boormachine op de muur gebruikt, de klauwsporen van katten op de bekleding: elke dag gebeuren er dingen of merk je details op die je een beetje ergeren, en waarvoor je geen oplossing voor bedenkt, omdat je het zo gewend bent.

Maar buiten de gebaande paden denken helpt soms om deze ongemakken te vermijden, zoals blijkt uit de trucs voor alledaagse problemen die het populairst zijn op het internet. Hier zijn er een paar die je misschien wilt uitproberen.

Advertisement

Als je gaten in de muur moet boren, hang dan eerst een stuk papier op om het stof te verzamelen: een gevouwen post-it is perfect!

Advertisement
Commons Wikimedia

Commons Wikimedia

Als je specerijen hebt die je niet vaak gebruikt en waarbij het risico bestaat dat er klontjes ontstaan, sluit ze dan af met wat huishoudfolie wat je over de opening van de pot legt voordat je het deksel sluit.

imgur

imgur

Een hilarisch idee om uit te proberen: als je een dutje wilt doen terwijl je een koptelefoon draagt, kun je een nekkussen als hoofdkussen gebruiken!

Reddit

Reddit

Wanneer je lichtsnoeren aan de gordijnen wilt bevestigen, misschien als kerstversiering of voor een speciale gelegenheid, kun je gewoon gebruik maken van douchegordijnringen.

Als je katten in huis hebt, zal de bekleding van banken en fauteuils waarschijnlijk alle tekenen van hun aanwezigheid vertonen, met gescheurde en losse draden op de hoeken. Je kunt de schade verdoezelen door die draden weg te snijden met een scheerapparaat.

Advertisement

Geen tranen meer bij het snijden van uien: draai de gesneden kant gewoon ondersteboven op een servet of keukenpapier. De gesneden helft van een ui afdekken met papier en vervolgens met huishoudfolie is ook een manier om hem beter in de koelkast te bewaren.

Is de geur van de autoverfrisser verdwenen? Giet er 3 druppels (of meer) van een essentiële olie naar keuze op en hij kan zijn werk weer doen. Je kunt zelfs restjes stof gebruiken!

Advertisement

Als je even snel een paar teenslippers moet repareren, zet dan dat bandje dat er onderaan uitsteekt vast met het clipje van een boterhammenzakje of veiligheidsspeld.

Neem een karabijnhaak mee als je gaat winkelen: handig als je veel tassen tegelijk moet dragen.

Advertisement

Om te voorkomen dat de laarzen afzakken en hun vorm verliezen, kun je er flexibeams in stoppen, maar ook kranten, flessen of zelfs de kartonnen kokers van keukenrollen.

Heb je nog briljante trucs voor alledaagse problemen?

Advertisement