Geen onaangename geuren meer in de koelkast met deze eenvoudige en goedkope DIY geurabsorbeerder

door Natasja

23 December 2021

Geen onaangename geuren meer in de koelkast met deze eenvoudige en goedkope DIY geurabsorbeerder
Advertisement

Onaangename geuren in de koelkast zijn nooit fijn: ze zijn niet altijd te wijten aan een gebrek aan schoonmaken van het interne compartiment van het apparaat, maar misschien aan bepaalde levensmiddelen die een bijzonder intense geur hebben, en wanneer er meer dan één is en de geuren vermengd zijn, kan dit resulteren in een zeer onaangename geur.

Naast het bewaren van elk voedingsmiddel in bakken die het zoveel mogelijk isoleren van de andere (waar mogelijk zonder het voedsel zelf te bederven), zijn er een paar trucs die je kunt toepassen om geuren zoveel mogelijk te absorberen. Eén zo'n truc is om gewoon een kurk te gebruiken. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

Kurk absorbeert geen water (heb je wel eens gezien hoe stukken kurk op water drijven?), wat betekent dat het niet doordrenkt raakt met vocht en dus geen ongewenste schimmel kan huisvesten. Al bij het openen van een fles wijn merk je dat de onderkant van de kurk doordrongen is van de geuren van de alcoholische drank. Het is een materiaal dat de neiging heeft geuren vast te houden.

Deze kwaliteiten kunnen worden gebruikt om de koelkast op een zeer eenvoudige en natuurlijke manier te ontgeuren: alles wat je nodig hebt is een kurk, van wijn of mousserende wijn, en een etherische olie met een geur die in de koelkast kan worden verspreid, eventueel van citroen of sinaasappel.

Giet een paar druppels op de kurk, wacht tot het intrekt, en zet de kurk in de koelkast. Je kunt er ook meer dan één gebruiken, als je een directer en intenser effect wilt.

Je kunt ook meerdere kurken in een kopje of schaaltje doen en ze zo laten staan. Ze zullen niet onmiddellijk effect hebben, maar ze als gewoonte in de koelkast bewaren kan helpen tegen veel onaangename geurtjes.

Controleer in ieder geval elke week de kurken die je voor deze methoden gebruikt en vervang ze om de veertien dagen voor nieuwe.

Als je een onmiddelijk sterk effect wilt hebben, drenk een schone doek in witte azijn, leg hem in een kleine kom met lage randen en bewaar hem onder in de koelkast gedurende ten minste 24 uur. Als je het middel gedurende langere tijd moet gebruiken, vervang de doek telkens wanneer deze te droog wordt door een andere doek en gebruik deze op dezelfde manier.

Heb je deze middelen al eens geprobeerd?

Advertisement