Wasgoed in de droger lekker laten ruiken? Ontdek hoe je dat doet met alleen een stukje stof

door Natasja

06 December 2021

Wasgoed in de droger lekker laten ruiken? Ontdek hoe je dat doet met alleen een stukje stof
Advertisement

Het gebruik van drogervellen is echt heel praktisch: ze zijn kant-en-klaar en ruiken heerlijk, je hoeft ze alleen maar in de trommel te doen en elke keer een droogcyclus te laten draaien. Maar ook als je ze een tweede keer gebruikt of ze op veel verschillende manieren in huis gebruikt, kosten ze toch extra geld en is het niet bepaald een milieuvriendelijke keuze.

Dus als ze op zijn of als je DIY alternatieven wilt uitproberen, kun je drogerballen gebruiken om de statische elektriciteit te verzachten en onder controle te houden (sommige mensen gebruiken ook aluminiumfoliebollen), terwijl elke stof volstaat om je wasgoed lekker te laten ruiken jij dat maar wilt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Dit is een truc die voor zichzelf spreekt

Het enige wat je hoeft te doen is een stuk stof te kiezen dat zo licht mogelijk van kleur, zo intact en zo duurzaam mogelijk is. Je kunt restjes van oude t-shirts gebruiken die je van plan was weg te gooien, maar ook beschadigde handdoeken of lakens. Uit elk van deze voorwerpen kun je rechthoeken knippen van dezelfde grootte als de drogervellen, giet er dan gewoon een paar druppels essentiële olie naar keuze over en plaats ze in de trommel voordat je het gewenste programma start, net zoals je dat met de vellen zelf zou doen.

Ook slechts 3 druppels etherische olie zijn echt voldoende om de stoffen een aangenaam geur te geven, maar je kunt de dosis verhogen als je bang bent dat de geur niet zo intens wordt. 

Deze stukken stof kunnen ook verschillende keren worden hergebruikt, en bij gekleurd wasgoed kun je stoffen van een soortgelijke kleur gebruiken die in andere gevallen niet geschikt zijn.

Als je de balletjes niet samen met deze restjes stof gebruikt, is de kans groter dat het pluizenfilter in het apparaat ook vol komt te zitten met haren, die meestal worden opgevangen door de drogervellen of aan de balletjes blijven kleven. Vergeet dus niet om dat filter vaker te controleren en het goed schoon te maken, dan is je apparaat in topconditie en ruikt je was heerlijk!

Er zijn ook mensen die er de voorkeur aan geven wollen bolletjes te gebruiken voor de droger en deze eerst goed nat maken: dit verhoogt de vochtigheid in het apparaat en maakt ze zwaarder, waardoor wordt voorkomen dat de kleding te veel uitdroogt en vol kreuken komt te zitten, zonder dat de uiteindelijke droogtijd wordt verlengd. Heb je deze trucs wel eens geprobeerd?

Advertisement