Takken, lichtjes en meer: ontdek hoe je de haard in perfecte kerststijl kunt versieren

door Natasja

05 December 2021

Takken, lichtjes en meer: ontdek hoe je de haard in perfecte kerststijl kunt versieren
Advertisement

Misschien omdat de open haard, of hij nu antiek of modern is, altijd een plaats van samenkomen is, zowel onder familieleden als wanneer er gasten zijn, is het een van de plaatsen in huis die je het gemakkelijkst kunt associëren met de kerstsfeer. Een groep mensen bijeen rond een open haard is zeker een beeld dat we allemaal voor ogen hebben, en open haarden worden gewoonlijk versierd met slingers, kaarsen, lichtjes en diverse symbolen die de magie van Kerstmis oproepen.

Het is dus leuk om het elk jaar in de kerstsfeer te versieren en misschien zelfs kousen op te hangen die gevuld zullen worden met lekkernijen. Laat je inspireren door de onderstaande ideeën.

Advertisement

Groen en dieprood: takken en bessen zijn altijd de perfecte natuurlijke combinatie voor elke kerstversiering, ook aan de open haard.

Advertisement

Maar er is geen reden waarom je niet creatief kunt zijn en kunt kiezen voor kleurrijke en vrolijke composites, met feestelijke slingers en veel felle kleuren om je huiskamer echt vrolijk te maken.

Als je de voorkeur geeft aan een meer geraffineerde en eenvoudige sfeer, dan is een slinger die slechts om één hoek van de haard loopt, vol groen gebladerte en bezaaid met lichtjes een idee om te overwegen.

Een zee van rood: vele versieringen van verschillende grootte en vorm, die allemaal dezelfde kleur hebben.

De muur boven de schoorsteenmantel kan ook worden versierd, en wel op dezelfde manier als soms voor muren en ruiten wordt gedaan, d.w.z. met kettingen van kerstboomballen of andere vormen, zoals sterren, kerstbomen (van hout, stof, papier, enz.) of kleine dennenappels en gedroogde sinaasappelschijfjes!

Advertisement

Een rijke versiering in tinten groen en goud, overdadig maar stijlvol.

Een blauwe kerst: je kunt kiezen uit de kleuren die je het mooist vindt!

Advertisement

Op de onverlichte open haard kun je naar wens takken toevoegen, met naar beneden hangende versieringen. En vul het dan ook nog met kamerplanten!

Eucalyptusbladeren, kunstsneeuw of ook zilveren details: dit is een heel mooie decoratie in koude tinten.

Advertisement

Er is altijd plaats voor kerstklokken en wat bijpassende linten of strikken.

Op de plank kun je een aantal kaarsen plaatsen, maar ook veel andere decoraties die je mooi vindt. Je zou een kerststal kunnen plaatsen, of eventueel zeer gestileerde kerstdorpen. De ideeën zijn echt eindeloos.

Hoe zou jij je open haard willen versieren met kerst?

Advertisement