Wil je de glazen douchewanden in perfecte staat houden? Pas deze schoonmaaktrucs toe

door Natasja

05 December 2021

Wil je de glazen douchewanden in perfecte staat houden? Pas deze schoonmaaktrucs toe
Advertisement

Net zoals het heel prettig is om uit het raam te kijken zonder dat het zicht wordt belemmerd door kringen van vuil, stof of - vaker nog - de sporen van regendruppels, is het ook prettig om in de douche te zien dat het glas van de douchecabine niet vervuild is door zeepresten of kalkaanslag.

Om ervoor te zorgen dat ze er altijd perfect uitzien, is veel zorg nodig, maar er zijn ook enkele trucs die kunnen helpen. Soms kun je terwijl je onder de douche staat, een paar extra minuten besteden aan het schoonmaken! Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • De glazen douchewanden schoonmaken tijdens het douchen: een handige truc voor wie zijn tijd optimaal wil benutten zonder extra tijd te moeten uittrekken voor de dagelijkse schoonmaakbeurt, is om altijd een afwasborstel klaar te hebben liggen in de douche, het soort met een handvat waar je zeep en water in kunt doen. Zo kun je tijdens het douchen, misschien net lang genoeg om de conditioner of een haarmasker in je haar te laten intrekken, het glas schrobben en vervolgens, wanneer het tijd is om af te spoelen, ook het glas afspoelen. Daarna hoef je, voordat je de badkamer verlaat, alleen nog maar met een trekker alle sporen van water weg te vegen. En je kunt het schoonmaken van de douche weer even vergeten.
  • Als je sporen van kalkaanslag of hardnekkig vuil moet verwijderen, is er natuurlijk witte azijn. Maar om het nog effectiever te maken, verwarm je het. Dus neem een kopje azijn en verwarm het (ook in de magnetron is prima), voeg twee druppels afwasmiddel toe, roer en gebruik het product met een zachte doek door het op de kalkvlekken te wrijven. Het werkt ook op diverse kranen en voor zeepresten in de douchebak of het bad.
  • Een pasta van citroenzuur, water en baking soda: meng in een kommetje citroenzuur en baking soda in gelijke delen (misschien een paar eetlepels elk, om mee te beginnen) en voeg vervolgens al roerend druppelsgewijs water toe, totdat je de consistentie van een pasta hebt, die je met behulp van een spons of microvezeldoek op het glas aanbrengt. Dit middel kan ook worden gebruikt op kranen en sanitair.

Wat is jouw favoriete methode om de douchecabinewanden schoon te maken?

Advertisement