Intense kou? Vermijd de meest vervelende ongemakken met enkele briljante trucs

door Natasja

22 November 2021

Intense kou? Vermijd de meest vervelende ongemakken met enkele briljante trucs
Advertisement

De komst van de winter brengt in veel gebieden ook het vooruitzicht van zware sneeuwval of nachtvorst met zich mee, het soort dat vele dagelijkse taken moeilijker maakt dan gewoonlijk en je dwingt de kou ook binnenshuis te bestrijden.

Auto's die buiten blijven staan, krijgen te maken met een aantal problemen die het rijden bemoeilijken, en ook in huis kan de winterkou wat moeilijkheden met zich meebrengen. Hier zijn enkele trucs die deze problemen tot een minimum kunnen beperken.

Advertisement

Heb je lange sokken die zo kapot zijn dat je ze weg wilt gooien? Je zou ze voor de auto kunnen gebruiken. Tijdens perioden van intense koude, wanneer de temperatuur 's nachts daalt en vorst veroorzaakt, moeten de ruitenwissers van de voorruit gescheiden worden gehouden om te voorkomen dat ze eraan blijven kleven. Maar soms kan er op de ruitenwisserbladen ook ijs ontstaan en om dat te voorkomen kun je ze met oude sokken beschermen!

 

 

Advertisement

Op plaatsen waar het vaak sneeuwt en de auto misschien moeilijk weg kan rijden wanneer de sneeuw zich rond de wielen heeft genesteld of zich een laagje ijs heeft gevormd, is zout een van de meest gebruikelijke oplossingen. Maar wist je dat veel mensen ook kattenbakvulling gebruiken? Zij bewaren in de winter een zak in de auto, zodat het rond de wielen kan worden gestrooid en de wielen grip krijgen op het gruis en de auto van het kritieke punt kunnen verplaatsen.

 

 

Intense kou? Vermijd de meest vervelende ongemakken met enkele briljante trucs - 3

Radiatoren stralen warmte in alle richtingen uit, wat betekent dat de muur erachter ook warm wordt. Maar als het een muur is die aan een kant blootgesteld is gaat die warmte eigenlijk verloren: daarvoor kun je panelen maken die de warmte terug de kamers in reflecteren. Het enige wat je hoeft te doen is aluminiumfolie te gebruiken, dat je ook op een groot kartonnen uitsteeksel kunt bevestigen, waarbij je de randen afsluit met isolatietape, zodat je het gemakkelijker kunt aanbrengen en er vanaf halen.

Om de ruiten bij echt koud weer thermisch te isoleren, kun je noppenfolie gebruiken: spuit een beetje water op de ruiten en leg er vellen noppenfolie overheen, die vanzelf aan het glas blijven "plakken". Ze zien er niet zo mooi uit, maar ze helpen om de kamers warm te houden!

Advertisement

Als je in een gebied woont waar nachtvorst problemen kan veroorzaken op alle rubberen afdichtingen van de auto, zoals die op de ruiten, maak er dan een gewoonte van om op nachten dat het waarschijnlijk kouder wordt, vóór het vallen van de avond smeermiddel erop te spuiten en voorkom zo onaangename verrassingen de volgende dag.

Voorkom dat je 's morgens rijp en ijs van de voorruiten moet verwijderen door ze 's nachts met plastic zakken te beschermen, ook luchtdichte plastic zakjes zijn prima.

Advertisement

Als je thuiskomt met regenlaarzen of natte schoenen en je ze sneller wilt laten drogen, vul ze dan met opgerolde krantenpagina's, die het vocht absorberen.

Advertisement