Gebruik de stofzuiger om een aangename geur in huis te verspreiden: ontdek hoe

door Natasja

11 December 2021

Gebruik de stofzuiger om een aangename geur in huis te verspreiden: ontdek hoe
Advertisement

Hoe goed je ook probeert schoon te maken met allerlei stofdoeken, alleen een stofzuiger kan werkelijk alle stofsporen van de verschillende oppervlakken in huis verwijderen, waardoor dit apparaat een onmisbare bondgenoot is voor een goede hygiëne in huis.

Naast het schoonmaken kun je de verschillende modellen stofzuigers echter ook gebruiken om het huis op een delicate manier te ontgeuren, door van tijd tot tijd eenvoudige trucs toe te passen. Bovendien kan een goede reiniging van de apparaten zelf ervoor zorgen dat stofzuigers lekker ruiken wanneer ze in gebruik zijn. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Pixnio, Pixabay

Pixnio, Pixabay

Als je een stofzuiger met zakken hebt, moet je niet alleen de zakken op het juiste moment vervangen, maar ook eraan denken de filters regelmatig schoon te maken: haal ze er zo vaak mogelijk uit en was ze met water en zeep, indien mogelijk door ze uit te wringen tot er geen vuil meer uitkomt; wacht vervolgens tot ze perfect droog zijn voordat je ze weer in elkaar zet - dit kan 24 uur of meer duren. Indien het filter niet kan worden verwijderd en gewassen, moet het door een nieuwe worden vervangen. De frequentie varieert naargelang het gebruik van het apparaat, maar meestal is het zo dat telkens wanneer een verpakking zakken op is, het waarschijnlijk tijd is om ook het filter te controleren.
In ieder geval is het een goed idee om, telkens wanneer het filter uit de behuizing wordt genomen om te worden gereinigd of vervangen, ook die holte zorgvuldig schoon te maken met een doek die een heel klein beetje is bevochtigd met water en zeep, en deze goed te drogen en zelfs een dag in de lucht te laten staan alvorens het nieuwe filter weer te monteren.

Voor dit type stofzuiger kun je ook de volgende trucs gebruiken om je huis te ontgeuren:

  • Doe vellen keukenpapier met een paar druppels etherische olie in de zak of drogervellen. Je kunt ook een theelepel van een specerij zoals kaneel toevoegen, of ook een eetlepel baking soda of talkpoeder.
  • Meng baking soda en 15 of 20 druppels van een essentiële olie naar keuze in een potje, sluit het deksel en schud goed. Giet vervolgens twee of drie lepels van dit geparfumeerde poeder op de vloer en voordat je de stofzuiger op andere oppervlakken gaat gebruiken, zuig de baking soda op, zodat het in de stofzuiger terechtkomt en zo als verfrisser fungeert.

Indien de stofzuiger daarentegen een reservoir heeft (in bepaalde gevallen ook een waterreservoir) waarin het vuil wordt opgevangen, moet je niet vergeten dit reservoir na elk gebruik te reinigen, eventueel ook met ontsmettingsmiddelen. Op het moment van gebruik, kun je:

  •  de methode van de potje met talkpoeder en essentiële oliën zoals hierboven aangegeven gebruiken, of
  •  5-7 druppels van de essentiële olie van je keuze rechtstreeks in het waterreservoir gieten.

Dit zijn eenvoudige tips die het verschil maken voor een schoon en geurig huis!

 

Advertisement