Krijg de muffe geur uit jassen en jacks met een paar simpele doe-het-zelf trucs

door Natasja

20 November 2021

Krijg de muffe geur uit jassen en jacks met een paar simpele doe-het-zelf trucs
Advertisement

Wanneer de tijd is aangebroken om van kleding te wisselen om je te beschermen tegen de koudere temperaturen en regen - en misschien zelfs sneeuw - van de winter, moet je de lichtere jassen vervangen door de dikke, warme jacks en jassen die je tot het begin van de lente zullen vergezellen. Vaak zijn deze kleren opgeborgen in een of ander afgelegen deel van de kledingkast om plaats te maken voor lichte kleding, en het kan gebeuren dat ze, zodra je ze eruit haalt, een enigszins onaangename geur hebben van kasten die te lang gesloten zijn geweest.

De kledingkast luchten en de kledingstukken enkele uren of dagen in de buitenlucht laten liggen is het eerste wat je moet doen, maar als je een sterkere geur wilt kwijtraken en effectief wilt ontgeuren, kun je ook enkele andere trucs toepassen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Wasverzachtervelletjes: ze kunnen één keer gebruikt worden, zolang ze maar perfect droog zijn. Steek ze gewoon in de mouwen en zakken van jassen, of als er ruimte is tussen de buitenlaag en de uitneembare binnenvulling, en 's nachts zullen ze al verschil maken. Als je die doekjes niet hebt, kun je ook schone restjes stof of tissuepapier nemen (papieren zakdoekjes zijn goed, misschien werken ze iets minder), er een paar druppels etherische olie op gieten en ze gebruiken als wasverzachterdoekjes.
  • Doe stukjes zeep (altijd goed droog) in zakjes om tussen de jassen in de kledingkast te hangen, en binnen drie uur hebben ze een andere geur.
  • Als je het sneller wilt doen, stop de kleren in de droger en voeg er wasdrogerballen aan toe, besprenkeld met essentiële oliën. Wij bevelen over het algemeen tea tree aan (dat nuttig is tegen schimmel) en frisse of balsamische geurende zoals lavendel, munt, eucalyptus of citrus.
  • Net als voor het ontgeuren van kasten en laden kun je ook zakjes met kruiden of baking soda en etherische oliën gebruiken, op dezelfde manier als wasverzachtervelletjes. Ze zullen er iets langer overdoen, maar ze zullen een geweldige oplossing zijn.
  • Je kunt je kleren op een tafel of een vrijstaand rek leggen en ze bestrooien met talkpoeder of ook baking soda en ze dan na een uur of langer afborstelen of stofzuigen, een beetje zoals bij het ontgeuren van matrassen!
  • Je kunt ook een middel om te verstuiven maken om je kleren lekker te laten ruiken: gebruik een flesje met een vernevelaar (beter als hij niet te grote druppels maakt) en vul het met gedestilleerd of gedemineraliseerd water, waaraan je ook een paar druppels etherische olie toevoegt en, als je wilt, een theelepel baking soda. Goed schudden en op een afstand van minstens 20 cm van de stoffen verstuiven, om ze niet nat te maken maar alleen te ontgeuren.
Advertisement