Wil je een kantoorhoek in je huis inrichten? Laat je inspireren door een aantal fantastische ideeën

door Natasja

25 November 2021

Wil je een kantoorhoek in je huis inrichten? Laat je inspireren door een aantal fantastische ideeën
Advertisement

Of het nu is om te studeren, thuis te werken of de vele aspecten van het huishouden te beheren, het is in elk huis noodzakelijk geworden een hoekje in te richten met een bureau, computer en kasten of rekken voor documenten. Een hele kamer in huis als studeer- of werkkamer inrichten is een luxe die niet iedereen zich kan veroorloven, maar ook als je een kantoortje in een kleinere ruimte moet inrichten, zoals een hoek of een muur in een kamer, betekent dat nog niet dat je moet inleveren op comfort en functionaliteit.

Kijk eens naar de onderstaande ideeën: het kunnen geweldige ideeën zijn om de kantoorhoek in huis bijzonder te maken.

Advertisement

Eenvoudig en modern, maar met de warmte die alleen hout in een kamer kan brengen. Op deze dikke, rechthoekige plank die langs de hoek van de kamer loopt, kun je tijdens het studeren of werken genieten van het uitzicht uit het raam.

Advertisement

Om nog beter en directer gebruik te maken van het natuurlijke licht dat door het raam naar binnen valt, zou je de vensterbank kunnen omvormen tot een bureaublad, waarbij je het oppervlak vergroot zodat het dieper wordt en vervolgens doorloopt naar de zijkanten, misschien wel langs de hele muur.

Een dergelijk raam, dat heel hoog is en veel licht binnenlaat, stelt ons ook in staat om een deel van de muren in een donkerder kleur te durven verven, voorzien van een mooie op maat gemaakte boekenkast erboven.

Een groot, modern en eenvoudig bureau en veel plankruimte in de hoek tussen de muren. Er is ook een comfortabele bank, die misschien een slaapbank kan worden om van het kantoor bij gelegenheid een logeerkamer te maken.

Een lange bank met opbergruimte erin, waar je bij het raam heerlijk kunt ontspannen en een bijpassend bureau, gemaakt van hetzelfde hout als de planken erboven: essentieel en elegant.

Advertisement

Een deel van de kamer is afgescheiden door een houten wand die licht doorlaat. Ook het kurken paneel waarop alles kan worden vastgeprikt is heel handig.

Als er een kleine veranda is in plaats van een raam, verplaats het bureau gewoon iets verder de kamer in om toegang tot buiten te garanderen.

Advertisement

Vergeet niet enkele planten te plaatsen die de omgeving aangenamer maken en ook de lucht zuiveren.

Een handig en stijlvol idee om van alles op de muren rondom het bureau te prikken.

Advertisement

En wat vind je ervan om een hele muur naast het bureau om te toveren in een groot prikbord? Met kurk creëer je een originele accentmuur, maar geperforeerde panelen kunnen ook helpen.

Dit is echt letterlijk, een kantoor 'hoek'!

Welk idee vind je het mooist?

Advertisement