Stressvrije schoonmaaktrucs: probeer deze briljante tips om klusjes veel sneller te klaren

door Natasja

26 December 2021

Stressvrije schoonmaaktrucs: probeer deze briljante tips om klusjes veel sneller te klaren
Advertisement

Elke dag moet je waarschijnlijk bijzonder onaangename schoonmaakklusjes uitvoeren, die meer tijd in beslag nemen dan je eigenlijk wilt. En als je het uitstelt, gebruik je eigenlijk niet echt schone voorwerpen. In elke kamer van het huis zijn er voorwerpen en oppervlakken die vervelend vuil worden, maar soms is het mogelijk om ze op een eenvoudigere manier en zonder al te veel stress te verzorgen door een paar handige trucs toe te passen.

Door dingen te gebruiken die je al in huis hebt, kun je het leven gemakkelijker maken en die vervelende klusjes sneller en met meer voldoening klaren. Ontdek een paar trucs door verder te lezen.

Advertisement

Bewaar alles wat je nodig hebt voor het schoonmaken in een trolley wanneer je meerdere kamers moet schoonmaken: je hebt dan altijd alles bij de hand en de tijd wordt aanzienlijk verkort.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wil je vlekken uit de badkuip of wastafel verwijderen? De meest doeltreffende methode is bleekwater, maar als je dat niet hebt of een ecologisch alternatief wilt proberen, snij gewoon een citroen doormidden, doop die in een beetje zout en gebruik hem vervolgens als een mild schurende spons. Het vergt wat inspanning, maar het kan echt bevredigende resultaten geven. Het is ook een handige methode voor houten snijplanken.

Vind je het moeilijk om zelfklevende etiketten van glazen of metalen verpakkingen te verwijderen? Een truc is olie die in de keuken wordt gebruikt, te gebruiken, maar als je vettige handen die moeilijk schoon te krijgen zijn, niet fijn vindt, kun je ook een etherische olie gebruiken.

Je mag het vet van de braadpannen en pannen  nooit in de spoelbak weggooien, dus als je het moet weggooien, leg dan wat aluminiumfolie over een kom, gooi de olie of het vet erin en als het koud en vast is, kunt je het gemakkelijk bij het gft-afval gooien.

Om de oordopjes schoon te maken worden vaak wattenstaafjes gebruikt, maar als je die niet hebt, kun je, nadat je het grootste deel van het vuil met een tandenstoker hebt verwijderd, plasticine of andere soortgelijke boetseerklei gebruiken.

Advertisement

Maak de blender snel schoon met behulp van zijn eigen werkingsmechanisme: giet er water en zeep in en laat hem ongeveer twintig seconden op volle kracht draaien, daarna gewoon afspoelen.

Wanneer je plastic voedselbakken met vettig voedsel moet schoonmaken, doe er water, afwasmiddel en stukjes keukenrol in, sluit ze en schud ze krachtig. Het papier absorbeert het olieachtige vuil en maakt het schoonmaken gemakkelijker.

Advertisement

Om je haarborstels schoon te maken (wat zeer vaak moet gebeuren), en ook om alle haren met de hand te verwijderen, vul je een kom met lauw water en voeg je er een druppel shampoo en een eetlepel of twee baking soda aan toe. Laat alle borstels er een half uur in staan, spoel ze dan af en droog ze goed af.

Succes!

Advertisement