Kan je nooit de tas vinden die je nodig hebt? Schep orde in je kledingkast met enkele briljante oplossingen

door Natasja

29 Oktober 2021

Kan je nooit de tas vinden die je nodig hebt? Schep orde in je kledingkast met enkele briljante oplossingen
Advertisement

Tassen zijn voor veel mensen een must-have accessoire: ze worden met verschillende looks gecombineerd, afhankelijk van het seizoen en de gelegenheid, van tassen voor het dagelijkse leven tot tassen voor belangrijke evenementen en alle handtassen, heuptasjes en soortgelijke accessoires die we ook gebruiken voor werk, hobby of sport. Zo kunnen zowel mannen als vrouwen zich genoodzaakt zien een reeks tassen of rugzakken te ordenen die ruimte innemen in kasten.

Er zijn veel oplossingen mogelijk om al deze accessoires op een rationele en handige manier te organiseren, zodat ze niet beschadigd raken en gemakkelijk kunnen  teruggevonden en opgeborgen. Ontdek er enkele door verder te lezen.

Advertisement

Als je boven of onder in een kledingkast ruimte hebt voor een extra kledingstang, ook een heel dunne maar toch sterke, dan heb je alleen haken nodig om de handvatten van verschillende tassen aan op te hangen.

Advertisement

Kleinere tassen met een lange, dunne schouderriem kunnen ook op deze manier worden opgeborgen: met speciaal daarvoor bestemde kleerhangers met haken, en ze nemen maar een klein deel van de kledingkast in beslag, zoals een jas!

Voor alle kleinere, compactere exemplaren kunnen deurrekjes, zoals deze metalen manden die aan een kastdeur worden geplaatst, volstaan, maar alleen als ze niet te zwaar wegen om de scharnieren te beschadigen.

Verdeelschotten op de planken zijn erg handig: er zijn veel verschillende soorten waarmee je 100% van het oppervlak van elke plank kunt benutten.

Portemonnees, tasjes, heuptasjes en andere kleine voorwerpen vinden ook een plekje in die houders op de deuren.

Advertisement

En het is ook geen slecht idee om riemen met haken zoals deze aan een deur te gebruiken, zodat je geen spijkers of schroeven hoeft te gebruiken.

Ze decoreren ook een beetje de deuren van de kamer, niet alleen die van de kledingkastvakken.

Advertisement

Als je tassen wilt opbergen die je een tijdje niet zult gebruiken, zijn hoezen die ze beter tegen stof beschermen handig, zoals deze die je tussen je kleren hangt net als een dikke jas.

Een ongewoon idee: wat lijkt op een aan de muur bevestigde handdoekhouder is omgebouwd tot een tassenhouder, perfect voor kleinere tassen.

Advertisement

Veel tassen en een vrije muur: de open boekenkast is een geweldige oplossing.

Als je de tassen daarentegen tegen stof wilt beschermen, kun je ze wel in het zicht bewaren, maar dan wel afgedekt in een kast die met glazen deuren is afgesloten.

Hoe wil jij je tassen in de kledingkast opbergen?

Advertisement