Maak snel een luchtverfrisser voor het hele huis om het altijd bij de hand te houden

door Natasja

19 December 2021

Maak snel een luchtverfrisser voor het hele huis om het altijd bij de hand te houden
Advertisement

Een lekker ruikend huis is fijn voor iedereen, of je er nu woont of op bezoek bent bij vrienden of familie. Om ervoor te zorgen dat er geen onaangename geuren meer hangen, is de eerste fundamentele vereiste dat elke kamer systematisch wordt schoongemaakt, maar als je ook wilt genieten van een aangename geur wanneer de schoonmaakgeuren vervagen, bestaat er een heel eenvoudige methode om een luchtverfrisser voor thuis te maken die kan worden gepersonaliseerd.

In feite kunt je een DIY product bereiden dat je indien nodig kunt spuiten, ook op gordijnen of in de badkamer, of je kunt het gewoon in de kamer sprayen, eventueel voordat er gasten komen of wanneer je een aangename geur wilt ruiken. Ontdek hoe je het in een paar stappen klaarmaakt.

Advertisement
Creativo

Creativo

Wat heb je nodig:

  • Een sprayflacon
  • Water (bij voorkeur gedistilleerd of gedemineraliseerd)
  • Etherische olie naar keuze
  • Baking soda

De hoeveelheid is afhankelijk van de fles die je wilt vullen: je kunt ongeveer een eetlepel baking soda gebruiken voor elke 150 ml water, terwijl de hoeveelheid etherische olie afhangt van de smaak. Met 150 ml water wordt een maximum van 10 druppels aanbevolen, die ook van verschillende geuren kunnen zijn, maar niets belet je minder of meer te gebruiken.

Het proces is zeer eenvoudig

    1. Vul de fles met water
    2. Doe baking soda erbij, zo nodig met behulp van een trechter of een kegel van bakpapier
    3. Voeg de etherische olie toe

Telkens wanneer je het product wilt gebruiken, moet je het goed schudden om ervoor te zorgen dat eventuele resten onopgeloste baking soda niet als op de bodem achterblijven. Verstuif het waar je maar wilt, en als de fles een tuit heeft met een fijne straal, kun je het product gemakkelijk door het huis sprayen zoals een gewone luchtverfrisser.

Een alternatieve versie van dit product kan worden gemaakt van 200 ml gedistilleerd water, 30 ml alcohol van 40% (bijvoorbeeld wodka) en 20 druppels etherische olie, die alle in de sprayflacon moeten worden gedaan en gemengd en op dezelfde manier moeten worden gebruikt.

Je kunt ook producten samenstellen naar gelang van de ruimte: de meer menthol en balsamische geuren voor de badkamer, lavendel voor de slaapkamer om ontspanning te bevorderen, citrusvruchten in de keuken, enzovoort!

Advertisement