Ruiken de handdoeken muf? Ontdek hoe je dat kunt vermijden

door Natasja

22 Oktober 2021

Ruiken de handdoeken muf? Ontdek hoe je dat kunt vermijden
Advertisement

Soms komt het voor dat je handdoeken uit de wasmachine haalt en merkt dat ze niet zijn geworden wat je had gehoopt: er kunnen vlekken op de stoffen achterblijven, of het kan gebeuren dat de handdoeken, ook al zijn ze schoon, nog steeds een onaangename geur afgeven, zoals een muffe geur. Daar zijn een aantal redenen voor, waarvan sommige te vinden zijn in het onderhoud van de wasmachine zelf, andere in het gebruik tijdens het wassen.

Dus wat te doen we als je met vies ruikende was zit, en hoe voorkom je dat? Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

De eerste oplossing waar je aandenkt is de handdoeken opnieuw te wassen, eventueel op een kort programma. Maar als je wilt voorkomen de wasmachine opnieuw aan te zetten, kun je de handdoeken gewoon een paar uur in witte azijn laten weken.

Vul gewoon een teil met azijn en voeg een eetlepel wasmiddel toe, en een half uurtje kan al genoeg zijn. Als je echter veel handdoeken moet behandelen en niet genoeg azijn hebt, vul de kom met gelijke delen heet water en azijn, of voeg op zijn minst een paar kopjes azijn toe aan het water, samen met wat wasmiddel, en laat het langer weken: een paar uur of zelfs de hele nacht.

Vervolgens goed uitspoelen en wringen. Als ze goed zijn uitgespoeld, zal de azijngeur verdwijnen en ruikt het niet meer muf.

Je moet echter altijd aandacht besteden aan de oorzaken van deze onaangename geuren: reinig regelmatig het filter van de wasmachine, evenals de wasmiddellade, de trommel en vooral de rubberen afdichting op de deur. Azijn wordt vaak aanbevolen, omdat het helpt het wasgoed (in sommige gevallen wordt het zelfs zachter), evenals de wasmachine, schoon te maken. Hoewel het zeker doeltreffend is, is het een middel dat met mate moet worden gebruikt, want op den duur kan de zuurgraad van deze stof de verschillende afdichtingen van het toestel aantasten en beschadigen, waardoor lekken en schade ontstaan.

Het is daarom raadzaam de wasmachine schoon te houden, de trommel nooit te vol te laden en de deur altijd onmiddellijk na het legen aan het einde van de wasbeurt open te laten, om te voorkomen dat zich vocht ophoopt dat schimmelvorming in de hand werkt.

Succes!

Advertisement