In plaats van de pompoen te snijden, kan je hem versieren met de boormachine: eenvoudig en creatief!

door Natasja

27 Oktober 2021

In plaats van de pompoen te snijden, kan je hem versieren met de boormachine: eenvoudig en creatief!
Advertisement

Pompoenen zijn zeker de meest populaire voorwerpen om als decoratie te gebruiken in de herfst, en nog meer rond de tijd van Halloween. Of je nu de feestdag wilt vieren of pompoenen gewoon als prachtige lantaarns wilt gebruiken om het huis of buitenshuis te decoreren, je moet het vruchtvlees uitlepelen en je dan vermaken met het uitsnijden van de schil om allerlei vormen te creëren, soms zeer ingewikkelde vormen.

Maar je kunt ook geweldige resultaten bereiken met een veel eenvoudiger en snellere methode, oftewel gaten boren met een boormachine. Kijk op hoeveel manieren je pompoenen kunt versieren met deze creatieve techniek.

Advertisement

Ook eenvoudige gaten kunnen de griezelige motieven voor een spookpompoen voor Halloween worden, en elke boor die lang genoeg is om de huid van de pompoen zelf te doorboren, kan worden gebruikt.

Advertisement

En als je decoraties wilt die de hele herfst kunnen worden gebruikt, dan kun je kiezen voor meer traditionele decoratieve motieven, zoals deze die doen denken aan boho chic designobjecten.

Heel erg leuk deze compositie waarin de boorgaten verschillende ontwerpen en letters voor elke pompoen creëren, en vervolgens elke pompoen wordt geschilderd in verschillende kleuren.

Ook zonder na te denken over welke bijzondere motieven dan ook, hoef je alleen maar de gaten netjes uit elkaar te plaatsen en je hebt in een mum van tijd lantaarns om het entree te versieren.

Een pompoen doorboord als een spinnenweb, naast een pompoen versierd met fonkelende edelstenen: twee eenvoudige projecten die iedereen kan maken.

Advertisement

Ze zien er ook mooi uit in huis, en je kunt boren van verschillende diameter gebruiken om de gaten af te wisselen en meer uitgebreide patronen te maken, ook op kleinere pompoenen. Deze compositie op de vensterbank is het waard na te maken.

Door er veel dicht bij elkaar in de tuin te plaatsen, ontstaat een magisch decor dat iedere avond bewonderd kan worden.

Advertisement

Niets houd je tegen om zowel een boormachine als messen te gebruiken om te snijden: de enige beperking is alleen je verbeelding.

Grotere gaten en dan met de hand bijwerken om ze op poesjes te laten lijken: echt grappig!

Advertisement

Hier is echter een dun mes gebruikt om een aantal gaten op sterren te laten lijken.

Een ander idee om de ronde gaten aan te passen en ze verschillende vormen te geven: maak veel 'griezelige' teksten.

Zou je het ook leuk vinden om pompoenen zo versieren?

Advertisement