Halloween: maak het feest leuker met een supercreatief kapsel

door Natasja

09 December 2021

Halloween: maak het feest leuker met een supercreatief kapsel
Advertisement

Halloween is een gelegenheid om op een leuke en creatieve manier feest te vieren, en er is geen gebrek aan fantasierijke themakostuums: enge personages en details, min of meer griezelig of juist grappig, gelang de voorkeur, en ook voor kinderen is het leuk om op deze manier dit feest te vieren.

Naast wat scenografische make-up mag je niet vergeten het kapsel af te stemmen op het idee dat het kostuum uitdraagt: er zijn veel ideeën om met weinig materiaal creatieve kapsels te creëren, voor volwassenen en vooral voor kinderen. Laat je inspireren door de volgende exemplaren, die bijna allemaal vrij gemakkelijk na te maken zijn.

Advertisement

Met behulp van gekleurde pijpenragers kan elk knotje het uitgangspunt zijn voor themadecoraties: pompoenen, spinnenwebben en nog veel meer!

Advertisement

Heb je er wel eens aan gedacht om valse spinnenwebben in een staart of vlecht te verwerken? Het is een heel gemakkelijk kant-en-klaar effect!

Knotjes, vlechten, staartjes: welk kapsel je ook kiest, meer of minder uitgebreid, voeg er gewoon ogen, spinnen en alle andere monsterlijke versieringen die je maar kunt bedenken aan toe om een look te krijgen die Halloween waardig is.

Als je je haar al in een pasteltint hebt geverfd, of een tijdelijke verfbeurt overweegt die je kunt uitspoelen, is dit kapsel een idee waar je ispiratie uit kunt halen.

Elegant en geraffineerd, dit nette knotje verwijst naar Halloween met kleine vleermuizen die rond het hoofd dwarrelen.

Advertisement

Uitwasbare kleurstoffen zijn ook nuttig voor lang haar dat in een paardenstaart is gestoken en op verschillende plaatsen is opgestoken: spreid de lokken gewoon uit zodat ze de vorm van een pompoen aannemen!

Een beetje oranje alleen op het knotje: een eenvoudige en discrete pompoen. Vervolgens zullen de toepassingen aan de basis het meer of minder gedetailleerd maken.

Advertisement

Je kunt ook kunst- of echte bladeren gebruiken voor een dergelijk idee.

En als je geen voorwerpen in een kapsel wilt verwerken, kun je ook gewoon hoofdbanden, haarspelden en haarclips op een leuke monsterlijke manier versieren!

Advertisement

Een vlecht leent zich perfect om de staart van een zeemeermin te worden!

Een paar restjes vilt en een zwarte kat verschijnt op het knotje.

Advertisement

Een knotje op het hoofd met vlechten: met een beetje kleur en nepogen ziet het eruit als een octopus met tentakels!

Zou je het leuk vinden om een van deze ideeën uit te proberen?

Advertisement