De wc-borstel altijd zo schoon mogelijk? Ontdek welk fouten je moet vermijden

door Natasja

17 Oktober 2021

De wc-borstel altijd zo schoon mogelijk? Ontdek welk fouten je moet vermijden
Advertisement

Het toilet schoon en hygiënisch houden is de eerste vereiste van goed badkameronderhoud: als hij niet goed wordt schoongemaakt, maakt dat een groot verschil, ongeacht hoe goed de rest van de ruimte wordt onderhouden. Ook het onmisbare accessoire dat je hierbij helpt, moet correct worden gebruikt en schoongemaakt: dit is de borstel, vaak wc-borstel genoemd.

De borstel moet vaak worden schoongemaakt, ontsmet en te zijner tijd vervangen. Lees verder om te ontdekken welke fouten je moet vermijden bij het gebruik van de wc-borstel.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Regalmatig ontsmetten: na gebruik stop je hem meestal gelijk terug in zijn behuizing, die dan een vergaarbak wordt voor ziektekiemen en vuil. Daarom zou het goed zijn om minstens één keer per week de borstel een uur in water met bleekmiddel te laten weken, eventueel direct in de borstelhouder, en dan beide uit te spoelen en weer terug te zetten zoals gewoonlijk.
  • Na elk gebruik schoonmaken: zorg ervoor dat hij niet meer vuil is als je hem terug in de houder zet. Je kunt ook azijn of waterstofperoxide gebruiken.
  • Niet langer dan gemiddeld 6 maanden gebruiken: dat is de geschatte levensduur van deze producten. Omdat ze volledig van plastic zijn gemaakt, behoren ze helaas ook tot de meest gebruikte en meest vervuilende voorwerpen, maar het is niet onmogelijk milieuvriendelijke alternatieven te vinden die van plantaardig materiaal zijn gemaakt en die dan gemakkelijker kunnen worden weggegooid zonder het milieu te schaden.
  • Om de kans op verspreiding van bacteriën onmiddellijk na het schoonmaken van het toilet te verkleinen, is het een goed idee om handschoenen te gebruiken telkens wanneer je de wc-borstel vasthoudt en om ze goed schoon te maken met ontsmettingsmiddelen onmiddellijk nadat je klaar bent met het schoonmaken rond de wc-pot.
  • Je kunt ook baking soda op de bodem van de borstelbehuizing strooien om vieze geuren te neutraliseren en een extra barrière tegen bacteriën te creëren. Anders kun je er altijd een beetje water en bleekmiddel of water en azijn in laten staan, zodat de borstel tot het volgende gebruik schoon en zo hygiënisch mogelijk blijft. Het spreekt vanzelf dat deze producten bij elk gebruik van de wc-borstel moeten worden weggegooid en door andere moeten worden vervangen.

Als je deze instructies volgt, blijft de wc-borstel zo schoon mogelijk totdat hij moet worden vervangen.

Advertisement