Gebruik de schoonheid van planten om het huis te decoreren met een onweerstaanbaar vleugje groen

door Natasja

24 Oktober 2021

Gebruik de schoonheid van planten om het huis te decoreren met een onweerstaanbaar vleugje groen
Advertisement

Planten in huis hebben is een manier om huizen niet alleen gezonder maar ook mooier te maken. Ze decoreren onmiskenbaar elke ruimte waar ze gezond kunnen groeien, ze voegen een natuurlijk vleugje toe dat goed is voor de esthetiek maar ook voor ons humeur. Voor de planten zorgen en ze zien groeien kan uiterst therapeutisch zijn en ons in staat stellen te genieten van het contact met de natuur dat soms in ons leven ontbreekt.

Er zijn oneindig veel soorten die in huis kunnen worden gehouden, die niet alleen verschillen in vorm en grootte, maar ook in de eisen die aan de teelt worden gesteld: ga na welke de meest verlichte plaatsen in het huis zijn en zoek naar soorten die daar kunnen worden geplaatst om elke kamer te verfraaien.

Advertisement

Met een dergelijke groene muur die van het licht van het raam geniet, zijn gordijnen praktisch overbodig.

Advertisement

Is de ruimte waarin je planten kunt plaatsen daarentegen een gedeelte van een muur, gebruik dan stevige planken en vul deze met potten en decoraties.

Muurplantenbakken en -pothouders zijn geweldige bondgenoten.

In plaats van fotowanden en schilderijen, waarom geen hangende planten op de trap? Als er genoeg licht komt, is dit een ander idee en een heel mooi om te zien.

Een echte groene muur omlijst de verbindingsdeur tussen twee kamers, gemaakt met op maat gemaakte planken. In plaats van planken vol boeken hebben de bewoners van dit huis de voorkeur gegeven aan vele potten met planten, en het effect is werkelijk verbluffend.

Advertisement

Wanneer de vensterbanken niet breed genoeg zijn om er potten met planten op te zetten, is het nodig om ze te helpen om de zonnestralen te kunnen bereiken: daarom kun je veel verschillende soorten verhogingselementen kopen of zelf maken, en ook deze worden, samen met pothouders of potten, inrichtingselementen die bijdragen tot de look van de hele kamer.

Hout en beton: een eenvoudig doe-het-zelf project met een modern en pakkend resultaat.

Advertisement

Open rekken, in om het even welke stijl, zolang ze maar stevig genoeg zijn en niet te gevoelig voor waterschade, zijn ook uitstekende hulpmiddelen om veel planten in een kleine ruimte te houden en ze al het licht te geven dat ze nodig hebben om te overleven.

Stevige houten kisten kunnen ook worden gebruikt om rekken voor planten te maken, om zo de verticale ruimte achter een muur te benutten.

Advertisement

Het idee om kamers te scheiden met een dergelijke hangende groene muur is ook erg mooi.

Wanneer je volwassen planten hebt, die hun grootste omvang hebben bereikt en op zichzelf al decoratief zijn, loont het de moeite ze in mooi vormgegeven potten te zetten, zoals bij deze strelitzia het geval is.

Advertisement

Een enkele Monstera Deliciosa in de verlichte hoek van een kamer en je hebt eigenlijk niets anders nodig ... Misschien een lichtsnoer voor de ster van de kamer?

Welke planten heb je het liefst in huis?

Advertisement