Ontdek op hoeveel manieren je tandpasta o.a. in huis kunt gebruiken

door Natasja

20 Oktober 2021

Ontdek op hoeveel manieren je tandpasta o.a. in huis kunt gebruiken
Advertisement

We gebruiken elke dag tandpasta voor onze tandhygiëne, maar min of meer alle tubes die we kopen kunnen bij gelegenheid ook van pas komen voor een groot aantal gewone huishoudelijke klusjes en kleine ongemakken die zich in het dagelijks leven kunnen voordoen.

Tandpasta, vooral de traditionele gelvrije tandpasta, bevat een aantal bestanddelen die je op verschillende manieren kunt gebruiken, afhankelijk van de behoeften, waardoor dit goedkope product een echte bondgenoot in huis wordt. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement

Als je je haar thuis verft, kan het voorkomen dat er een paar vlekken op de huid achterblijven. Om vlekken op het gezicht te voorkomen, gebruiken sommige mensen tandpasta als preventieve maatregel, hoewel een gewone handcrème net zo goed werkt. Maar om ze te verwijderen, komt de licht exfoliërende werking van tandpasta van pas: gebruik een beetje en wrijf het zachtjes in de huid, vervolgens onmiddellijk afspoelen. Vermijd contact met de ogen.

Advertisement

Als er vlekken, ook verbrande vlekken, op het strijkijzer komen, laat het afkoelen en breng vervolgens tandpasta aan op het metaal en schrob het goed met een oude tandenborstel. Veeg het vervolgens af met een licht vochtige doek om alles te verwijderen en een derde doek om het onmiddellijk droog te maken.

Het werkt ook tegen kalkvlekken die door waterdruppels op kranen en sanitair zijn achtergebleven, en ook hier is het voldoende om het met een doek erop te wrijven en het vervolgens af te spoelen en te drogen.

De vlekken van glazen op hout of andere oppervlakken (glas, marmer) worden ook veroorzaakt door kalkaanslag, en schoonmaken met tandpasta is een van de gemakkelijkste doe-het-zelf methoden om ze te verwijderen.

Het is ook handig bij het schoonmaken van voegen op vloeren of tegels op de muren: het is gemakkelijk te doseren en je hebt alleen een harde borstel nodig om het uit te spreiden en goed te schrobben om al het vuil te verwijderen.

Advertisement

Wil je dat je sportschoenen er weer zo goed als nieuw uitzien wanneer er kleine vlekken op het rubber verschijnen? Gebruik een witte pasta tandpasta zonder gel.

Wanneer je geprikt of gebeten bent door een mug of een ander klein, ongevaarlijk insect, kun je, in plaats van jezelf te krabben, een beetje tandpasta (natuurlijke tandpasta met essentiële oliën of eventueel ook aloë) op het plekje doen en je zult onmiddellijk verlichting voelen. Vermijd dit echter als de huid niet intact is.

Advertisement

Als de koplampen van de auto dof zijn, kun je ze weer als nieuw laten glanzen door tandpasta als reinigingspasta te gebruiken en af te spoelen met een vochtige doek.

Waskrijt krabbels op de muur? Gebruik wat tandpasta om ze te verwijderen.

Advertisement

Een van de meest populaire methoden om zilver te reinigen is het gebruik van tandpasta. Heb je het wel eens geprobeerd?

Advertisement