Probeer deze simpele maar briljante trucs om je dagelijkse leven makkelijker te maken

door Natasja

13 Oktober 2021

Probeer deze simpele maar briljante trucs om je dagelijkse leven makkelijker te maken
Advertisement

Iedereen komt wel eens min of meer vervelende dagelijkse problemen tegen, en zelfs als ze je dag niet verpesten, is het altijd handig om de ideale oplossing bij de hand te hebben om tegenslagen het hoofd te bieden.

Het kan voorkomen dat je thuis of op het werk dat altijd nuttige voorwerp niet voorhanden hebt en het niet meteen kunt kopen, of dat er kleine noodsituaties ontstaan waaraan je zonder waarschuwing het hoofd moeten bieden. Soms kan creatief met de situatie worden omgegaan om onnodige stress te vermijden. Hieronder vind je enkele trucs die populair zijn op internet, ontdek ze door verder te lezen.

Advertisement

Het probleem van het niet kunnen vinden van de verschillende afstandsbedieningen schijnt een veel voorkomend probleem te zijn, en op internet zijn duizend oplossingen te vinden: van kettingen om ze aan elkaar te koppelen, tot het vastbinden aan grote, slipvaste voorwerpen zoals siliconen spatels. Het idee om ze allemaal op een houten plank te bevestigen is een beetje omslachtig, maar ze zullen zeker niet kwijtraken zo.

Advertisement


Wanneer de stroom plotseling uitvalt en je genoodzaakt bent de zaklamp van je mobiele telefoon te gebruiken om licht te geven, kun je er een soort lamp van maken die diffuser licht geeft door een fles water op de zaklamp te plaatsen.

Een andere mogelijkheid is het gebruik van witte plastic verpakkingen, zoals die van bepaalde schoonmaakmiddelen, bovenop een zaklamp.

Ladeverdelers zijn echt heel handig, maar als je ze niet hebt, kun je gebruik maken van doe-het-zelf oplossingen, zoals het gebruik van een muffinblik, dat ook perfect is om schroeven en spijkers apart te houden in de garage of tijdens een klusje.

Wil je er zeker van zijn dat de boor in de juiste hoek staat bij het boren van gaten? Help jezelf met een waterpas.

Bij het eten van een burrito of kebab kan het zijn dat je wat van de vulling morst, vooral als je het plotseling moet neerzetten voordat je verder eet. Op kantoor of thuis, wordt een beker de perfecte burritohouder.

Advertisement

Geen plek voor je sleutels als je gaat hardlopen? Je kan deze oplossing overwegen.

Het is misschien geen perfecte oplossing, maar het gebruik van de bananenschil zelf om de gesneden kant te bedekken helpt een beetje om te voorkomen dat hij snel zwart wordt.

Advertisement

Aluminiumfolie: dit komt op duizend manieren van pas, en is ideaal wanneer je op het punt staat iets te koken dat zeker de lekbak zal vullen die spatten en saus opvangt. Als je hem bekleedt met aluminiumfolie, kan je hem heel eenvoudig schoonmaken.

Vindt je huisdier het niet fijn om in de mand te liggen? Je kunt het comfortabeler maken door het te bedekken met een van je oude kledingstukken. Of je kunt oude truien gebruiken die je kunt opvullen en aan elkaar naaien om een op maat gemaakt bedje te maken.

Advertisement

Geen knijper om de zak chips te sluiten? Zo kan je hem zonder knijper sluiten.

Een idee voor het netjes opbergen van de vele stroomkabels die je thuis gebruikt.

Advertisement

En wanneer je open voedselzakken moet ordenen, komt een kleine kleerhanger van het soort dat je gebruikt voor verschillende soorten kleding te hulp.

Heb je wel eens een van deze trucs geprobeerd?

Advertisement