Wees vindingrijk om met dynamische en functionele ruimtebesparende oplossingen je huis in te richten

door Natasja

11 Oktober 2021

Wees vindingrijk om met dynamische en functionele ruimtebesparende oplossingen je huis in te richten
Advertisement

Het huis netjes houden is een voortdurende bezigheid: telkens wanneer je spullen gebruikt, moet je ze steeds weer op de juiste plaats terugzetten, en elk voorwerp moet een vaste plaats hebben, zonder te belemmeren en moeilijk te bereiken te zijn. Dit is niet altijd gemakkelijk, en soms lijken de kasten en de oppervlakken niet voldoende.

Maar voordat je het opgeeft en jezelf dwingt om een drastische keuze te maken, kun je enkele oplossingen bedenken die je in staat stellen om handige plaatsen te vinden voor alle voorwerpen in de verschillende kamers, en onder de hieronder vermelde vind je misschien het idee dat bij je past.

Advertisement

Is de zijkant van het wastafelkastje vrijstaand? Er kunnen haken en beugels aan worden bevestigd om nuttige houders of misschien zelfs de rol toiletpapier aan op te hangen.

Advertisement

Twee lijsten sieren het toilettafelhoekje van een kleurrijke en frisse slaapkamer: de ene is voor het ophangen van vaak gebruikte sieraden en de andere is een magneetbord voor je favoriete make-up. Zo blijft de plank overzichtelijk en makkelijk op te ruimen.

Borden, dienbladen en snijplanken: hier is een idee om ze klaar voor gebruik te houden zonder dat ze ruimte innemen in de keukenkastjes. En tegelijkertijd decoreren ze met rustieke smaak!

Een kantelbare lade voor bestek of keukenmessen, toe te voegen onder de keukenkasten. Het zal heel gemakkelijk zijn om je keukengerei op te bergen.

Manden van stro, jute of andere natuurlijke vezels: ze passen in elke inrichting en kunnen in elke kamer worden geplaatst om de ruimte op smaakvolle wijze te decoreren en te organiseren.

Advertisement

Deze houder is magnetisch, dus hij kan aan de zijkant van de koelkast worden geplaatst!

Dit bedrrame maakt het mogelijk boeken te plaatsen onder de plank waar de matras op rust: ze geven kleur aan de kamer en hebben zo hun eigen plekje in plaats op de vele planken aan de muren of in een extra boekenkast.

Advertisement

In plaats van je doucheproducten onzeker op de rand van het bad te zetten, op het blad of op een plankje in de hoek dat misschien nuttige ruimte zou innemen, kun je overwegen ze op te hangen met haken aan de gordijnroede of een speciaal aangebrachte rail.

Pakkend ontwerp voor een compacte ruimte.

Advertisement

De deur is ook een te benutten oppervlak, in de badkamer, in de slaapkamer maar ook in de kamer waar je je knutselwerkjes doet.

Zitten er oplossingen bij die je zou willen toepassen om ruimte in huis te maken?

Advertisement