Wil je het elektrische paneel aan de muur niet zien? Bedek het op een efficiënte en esthetisch aangename manier

door Natasja

23 November 2021

Wil je het elektrische paneel aan de muur niet zien? Bedek het op een efficiënte en esthetisch aangename manier
Advertisement

Alle huizen hebben een elektrisch paneel, het paneel van waaruit het hele elektrische systeem van het huis wordt bediend, en het zijn vaak kleine nissen in de muur, afgedekt door een metalen deurtje. Sommige steken uit, vooral die aan de buitenkant van het huis. In de meeste gevallen vallen ze niet erg op omdat ze op plaatsen worden geplaatst die niet erg zichtbaar zijn, maar ze moeten ook gemakkelijk toegankelijk zijn, dus kan het gebeuren dat het deurtje niet bij de rest van het meubilair past.

Als je dit niet mooi vindt, kun je het elektrische paneel gemakkelijk bedekken met veel verschillende oplossingen, zoals die welke we hieronder voorstellen.

Advertisement

Het populairste idee is om in plaats van een deurtje lijsten met schilderijen en afbeeldingen te gebruiken: deze kunnen opengaan als een gewoon deurtje, een die je omhoog trekt of ook op rails loopt.

Advertisement

Als ze zich toevallig in de hal of misschien in de keuken bevinden, kan het deurtje een schoolbord bevatten waarop je boodschappen en nuttige berichtjes kunt schrijven.

Op dezelfde manier kan een spiegel worden gebruikt, die bijzonder handig is bij de ingang van het huis.

Nog eenvoudiger is het om een decoratief, etnisch, met de hand versierd kleed op te hangen, een vintage theedoek die als souvenir is gekocht of een ander soortgelijk idee dat met de hand is gemaakt van restjes stof.

Het idee om een zeer grote wollen deken op te hangen is ook erg leuk.

Advertisement

In een huis dat in een rustieke stijl is ingericht, kunnen deze kasten om te camoufleren ook worden gemaakt van gerecycled hout of pallets.

Een meer verfijnde kast, die misschien ook binnenin ruimte biedt voor het opbergen van een paar nuttige voorwerpen.

Advertisement

Waarom versier je het deurtje van het elektrisch paneel niet met foto's?

Een perfect idee in een huis aan zee, met alle tinten blauw op gerecycled houten planken. Eenvoudig en betoverend.

Advertisement

De roosters, ook nep, slagen erin het elektrische paneel op een originele manier te camoufleren.

Hier daarentegen is aan de buitenkant van het huis een kast rond het elektrische paneel gebouwd, die ook plaats biedt aan de buizen die de kabels in het huis leiden: dit is een manier van verfraaien, maar het biedt ook nog meer bescherming tegen slechte weersomstandigheden. Je moet ervoor zorgen dat het op alle punten goed geïsoleerd is, en als het groot genoeg is kunt je er kleine planken in plaatsen om nuttig gereedschap op te bergen.

Zou je ook de elektrische panel in huis willen afdekken?

Advertisement