Vereenvoudig je leven met enkele briljante trucs om verspilling en onnodige stress te voorkomen

door Natasja

11 Oktober 2021

Vereenvoudig je leven met enkele briljante trucs om verspilling en onnodige stress te voorkomen
Advertisement

Hoe vaak heb je in het dagelijks leven niet te maken met een paar tegenslagen die de hele dag verpesten? En hoe vaak besef je dat je nuttige hulpmiddelen verspilt of te maken hebben met rommel en andere ergernissen die uiteindelijk een gewoonte worden?

Zo nu en dan kun je deze situaties aanpakken met een paar briljante trucs, waarbij je misschien een paar zeer slimme en goedkope recyclingidee├źn kunt gebruiken. Hier zijn er een aantal die van pas kunnen komen!

Advertisement

Valt de stroom uit? Met een zaklamp en een flacon van een of ander wit of halfdoorzichtig schoonmaakmiddel heb je een lamp voor een meer diffuse verlichting. Op dezelfde manier kun je lichtjes op batterijen gebruiken.

Advertisement

Vieze sneakers? Een manier om ze voorzichtig schoon te maken en ze weer als nieuw te maken is met micellair water, dat wordt gebruikt om je gezicht te reinigen.

Creativo

Creativo

Overweeg je boodschappengewoontes te veranderen door grootverpakkingen te kopen van de meest gebruikte huishoudelijke schoonmaakmiddelen of additieven en gebruik en hergebruik op deze manier flessen (PET-flessen van veel dranken zijn ook prima) en sprayflacons: je bespaart geld en beperkt de impact op het milieu, zonder in te boeten aan schoonmaakresultaten.

Heb je er genoeg van dat lakens van je matras glijden? Je zou elastische banden kunnen gebruiken, een beetje zoals bretels!

Wanneer je een drankblikje opent, bewaar de metalen ring: er zijn vele manieren om hem opnieuw te gebruiken, onder meer om de kledingkast efficiënt te vullen.

Advertisement

Het is altijd een beetje jammer om weggegooide boeken te zien, misschien een onverkochte voorraad of andere gebruikte boeken die niemand meer wil hebben. In plaats van ze naar de schroothoop te brengen, kunnen ze op zijn minst op een creatieve en esthetisch interessante manier worden hergebruikt, zoals originele meubelstukken.

Wil je wat privacy creëren door de ramen te verduisteren alsof ze van matglas zijn gemaakt? Maak er gewoon vetvrij papier aan vast!

Advertisement

Als de luchtverfrisser voor in de auto op is, gooi het dan niet weg, maar strooi er een beetje essentiële olie op. Het werkt ook op houten wasknijpers die aan luchtroosters zijn bevestigd of op vilten vormen die je uitknipt zoals je maar wilt!

Een idee om een kleine tafel te gebruiken zonder ruimte voor de plant weg te nemen!

Advertisement

Verspil geen regenwater: ook zonder regenwaterreservoirs te maken, kun je de stroom van een dakgoot in een bloembed kanaliseren.

Of gebruik regen-'kettingen' die in containers terechtkomen, eventueel ook decoratieve zoals deze amfora.

Minder verspilling en minder gedoe: wat zijn jouw favoriete trucs?

Advertisement