Vernieuw de look van je huis met een paar goedkope en creatieve verbeteringen

door Natasja

13 Oktober 2021

Vernieuw de look van je huis met een paar goedkope en creatieve verbeteringen
Advertisement

Er komt een moment, wanneer misschien ook duidelijke slijtagesporen te vinden zijn op het meubilair, je de aanblik van sommige kamers een beetje zat bent. Of het nu komt door de slijtage of het verbleken van de materialen of het simpele feit dat het ontwerp van de voorwerpen te ouderwets of te saai is, je zult al snel fantaseren over het opnieuw inrichten van deze of gene kamer, maar dat is niet altijd mogelijk.

Het is echter ook mogelijk de ruimtes te moderniseren door kleine veranderingen en verbeteringen aan te brengen die kamers interessanter en mooier maken. Hieronder vind je enkele nuttige ideeën.

Advertisement

Afwasbare zelfklevende vinyltegels zijn een ideale kleine uitgave om de 'aanblik' van de badkamer moeiteloos te veranderen.

Advertisement

Ze zijn ook geschikt voor keukenachterwanden, en er zijn zoveel verschillende modellen om uit te kiezen, van keramiek tot steen tot houteffect.

Er zijn ook zelfklevende vloeren waarmee je de aanblik van een kamer kunt veranderen zonder de bestaande tegels te verwijderen. Ze zijn goedkoop en gemakkelijk te plaatsen. Perfect voor een snelle en effectieve renovatie.

Lampen die boven de tafel of het aanrecht in de woonkamer hangen zijn steeds meer in de mode, en zijn ook perfect in de badkamer, op voorwaarde dat je lampen kiest die het licht overal verspreiden in plaats van het alleen naar beneden te projecteren.

Een doe-het-zelf project dat je kan proberen zijn kleine, dunne planken, speciaal gemaakt om schilderijtjes en foto's op te plaatsen: ze zijn steeds meer het favoriete alternatief voor de klassieke fotolijst die aan de muur hangt.

Advertisement

Een laagje lichte verf op de voordeur, maar eigenlijk ook op oude deuren, misschien die van een wat donkerder, verwaarloosd hoekje van het huis, kan al een groot verschil maken!

Bij de ingang is het ook leuk om wandlampen te plaatsen die de huisnummers direct verlichten, en de nummers zelf kunnen ook een gelegenheid voor decoratie zijn!

Advertisement

Als je kussens een beetje oud zijn en je ze niet meer mooi vindt, zijn er heel veel manieren om ze een nieuwe look te geven, waaronder creatieve doe-het-zelf- en recyclingideeën.

Ook mooi hout dat met een goede boenwas weer helemaal wordt opgeknapt, mag niet worden onderschat: je kunt ook een natuurlijke boenwas op basis van olijfolie en bijenwas maken!

Advertisement

Kleine details die de kamer opfleuren: fantasierijk versierde lichtschakelaarbeschermkapjes.

Naast het opnieuw schilderen van de deuren kun je altijd overwegen de meer saaie deuren te vervangen door nieuwe, en zonder veel geld uit te geven kun je veel van de steeds populairder wordende soorten schuifdeuren, de "schuurdeuren", installeren.

Advertisement

De finishing en onmiskenbare touch aan elk interieur zijn planten, en er is niets dat de schoonheid (en de bijdrage aan je welzijn) van echte planten evenaart, maar waar het niet mogelijk is om echte planten te kweken, zijn ook een paar kunsttakken, die erg op de echte soort lijken, een kleine, maar goede, investering. De gatenplanten, Monstera deliciosa, zijn al jaren de planten met de meest geliefde vormen en altijd populair.

Klaar om je huis een nieuwe look te geven?

Advertisement