Versier het entree van het huis met alle symbolen en kleuren van de herfst

door Natasja

10 Oktober 2021

Versier het entree van het huis met alle symbolen en kleuren van de herfst
Advertisement

De herfst is het seizoen van de kleurrijke bladeren, maar ook van de terugkeer naar warm eten en knusse kleren die je als een knuffel beschermen tegen de eerste kou. Regenachtige dagen en heldere, gouden dagen zijn allemaal even fascinerend: een unieke sfeer die elk jaar weer verwondering wekt, en die in huis kan worden benadrukt door decoraties te kiezen die deze speciale tijd vieren.

Ook het entree van het huis kan de symbolen van het seizoen dragen: pompoenen, maisstengels en -kolven, bloemen in warme en verzadigde kleuren zijn het populairst, maar er zijn ook versieringen in koelere en delicatere pasteltinten, om aan alle smaken te voldoen. Kijk eens naar de ideeën hieronder.

Advertisement

Zinnia's, chrysanten en een aantal andere planten bloeien in de herfst: de keuze van die met pompoenkleurige bloemen is perfect om het entree van je huis te versieren, misschien ook in combinatie met witte pompoenen.

Advertisement

Voor degenen die de voorkeur geven aan koelere, subtielere kleuren, zijn er volop pompoendecoraties in pastelkleuren, en veel sierpompoenen hebben ook een bleke schil.

Een opstelling van kleurrijke bladeren, hooibalen, pompoenen en lampionnen is een eenvoudig en rustiek idee dat betoverend is.

Eenvoudiger maar heel elegant: een paar pompoenen tussen de plantenpotten en voila!

Witte en metaalachtige kleuren voor de meer gesofisticeerde pompoenen en dan de bloeiwijzen van het Pampasgras in het midden van de composities waarin ook zachte takken van varens voorkomen.

Advertisement

Maiskolven zijn ook mooi om te versieren en perfect voor kransen, die bijna altijd een aanvulling vormen op de decoraties van de ingang. Met een beetje fantasie kun je al deze decoraties voor het entree gemakkelijk aanpassen voor het Halloweenfeest.

Een barokke slinger met linten, strikken en planten die de ingangsdeur omlijst, is een heel bijzonder idee.

Advertisement

Een perfect kleurpalet tussen pompoenen en potbloemen: een paar elementen die meteen de juiste stemming zetten.

Hier echter is de slinger die langs de deurpost loopt, gemaakt van kunstpompoenen in oranje, witte en zwarte kleuren.

Advertisement

Ook leuk is het idee om de pompoenen zo in een standaard te stapelen: het neemt weinig ruimte in beslag maar laat ze wel goed zien.

Maisstengels zijn ook een charmante rustieke toevoeging aan deze composities.

Advertisement

En je kunt ook de groene stengels gebruiken!

Of je kunt de maiskolven zelf gebruiken als de hoofdrolspelers van je composities. Ze zijn er in zoveel verschillende kleuren dat je je helemaal kunt uitleven!

Advertisement

Niet alleen kransen: rieten manden en bloemenhouders staan ook mooi op deuren.

Zou je het leuk vinden om het entree in een herfstthema te versieren?

Advertisement