Parfums voor het wasgoed: maak ze thuis en personaliseer ze zoals je maar wilt

door Natasja

07 Oktober 2021

Parfums voor het wasgoed: maak ze thuis en personaliseer ze zoals je maar wilt
Advertisement

Voor de was kiezen we wasmiddelen en wasverzachters met een aangename geur, maar kleding en wasgoed ruiken niet altijd zo lekker als we hadden gehoopt. Soms zijn het de te hoge temperaturen die tijdens de wascycli worden gebruikt die veel van de geuren teniet doen, of de producten die we gebruiken hebben uiteindelijk niet het gewenste resultaat, ook al maken ze wel goed schoon.

Maar je kunt enkele eenvoudige doe-het-zelfmethoden toepassen die je aan je eigen smaak kunt aanpassen: hier is er een die je tijdens het wassen kunt gebruiken en een voor een parfum dat je daarentegen op schone kleren kunt spuiten.

Advertisement
Creativo

Creativo

Parfumpoeder voor gebruik in de wasmachine:

  • Een half kopje zout, of Epsomzout
  • Een half kopje baking soda (sommige mensen gebruiken ook rijst- of maïszetmeel)
  • 20 druppels essentiële olie naar keuze

Meng gewoon de poeders in een luchtdichte pot, voeg vervolgens de essentiële oliën toe en meng opnieuw tot de ingrediënten goed gemengd zijn. Het potje moet goed afgesloten op een koele, droge plaats worden bewaard, en wordt eenvoudigweg gebruikt door één of twee eetlepels in de trommel te gieten voordat het te wassen wasgoed erin wordt gedaan. Het is tot een jaar houdbaar en je kunt ook verschillende essentiële oliën met elkaar mengen, tot 30 druppels in totaal, maar niet meer.

Voor parfum om op schoon wasgoed te spuiten:

  • 30 ml niet-gearomatiseerde wodka (ook een die niet van al te beste kwaliteit is)
  • 30 (tot een maximum van 50) druppels essentiële oliën naar keuze
  • een halve liter gedestilleerd water
  • een sprayflacon en een trechter

Ook hier is het proces intuïtief: giet het water en de wodka in de sprayflacon met behulp van de trechter, en voeg dan de etherische oliën toe. De flacon goed sluiten en goed schudden voor elk gebruik. Je kunt het beste een flacon kiezen met een verstuiver die de inhoud kan verstuiven, zodat het wasgoed niet doordrenkt raakt met parfum, en vergeet niet om altijd op een afstand van ten minste 20 cm te verstuiven. Dit parfum moet bij voorkeur worden bewaard op een donkere en droge plaats, en moet worden gebruikt op goed droog wasgoed, zonder te overdrijven.

Dit zijn echt eenvoudige methoden, die van tijd tot tijd kunnen worden gepersonaliseerd door verschillende essentiële oliën met elkaar te combineren!

Advertisement