Probeer wasverzachter toe te voegen voor glanzende, heldere vloeren

door Natasja

05 Oktober 2021

Probeer wasverzachter toe te voegen voor glanzende, heldere vloeren
Advertisement

Vloeren schoonmaken is een huishoudelijk klusje dat je nooit te lang kunt uitstellen, vooral niet in veel gebruikte ruimtes en als je kinderen en huisdieren hebt. Het kost tijd en moeite om het goed te doen, en het is fijn om tenminste te genieten van een goed resultaat, wanneer je het oppervlak schoon en glanzend ziet, en ook nog eens lekker ruikend. Toch krijg je niet altijd het spiegeleffect dat je zou willen, en niet alleen vanwege de materialen waarmee de vloer is bedekt.

Om echt glanzende en heldere vloeren te krijgen, kun je een paar extra producten gebruiken en ook een eenvoudige en goedkope doe-het-zelftruc toepassen: op vloeren van keramiek, steengoed of beton, maar ook op linoleum- of vinylvloeren (die niet het risico lopen te worden beschadigd door producten die te zuur of te agressief zijn), kun je een beetje wasverzachter en azijn gebruiken.

Advertisement
Creativo

Creativo

Vóór het polijsten moet uiteraard het grootste deel van het vuil worden verwijderd door de vloer te vegen (of te stofzuigen) en schoon te maken met de gebruikelijke schoonmaakmiddelen. Als je stof, kruimels, haren en alle vettige, olieachtige of kleverige vlekken hebt verwijderd, leeg de emmer grondig en spoel de mop uit onder stromend water. Als alternatief voor gewoon schoonmaakmiddel kun je de vloer ook schoonmaken (als hij niet te vuil is) met een emmer heet water waarin je een kopje azijn hebt gegoten.

Wanneer je klaar bent met het wassen en uitspoelen van de mop, kun je overgaan tot het boenen van de vloer. Kies een wasverzachter die niet te sterk ruikt, eenvoudige, traditionele geuren verdienen de voorkeur.

Vul de emmer weer voor de helft met lauw water en giet er een halve kop (of minder, je kunt ook beginnen met slechts een maatschepje) vloeibare wasverzachter in, en gebruik een microvezelmop, begin met dweilen vanaf het verste punt van de ingang, langzaam naar achteren bewegend, zodat wanneer je klaar bent met het boenen van de vloer, je de ruimte kunt afsluiten en urenlang laten drogen (zeven uur wordt aanbevolen).

Als je twijfelt aan het effect van dit middel op de vloer, probeer het dan alleen op een kleine, onopvallende plek te gebruiken, wacht 24 uur en kijk of de plek verkleurd of op een andere manier veranderd is.

Heb je deze truc wel eens geprobeerd?

 

 

Advertisement