Niet alleen azijn: verwijder kalkaanslag uit de douchecabine met andere eenvoudige doe-het-zelf middelen

door Natasja

01 Oktober 2021

Niet alleen azijn: verwijder kalkaanslag uit de douchecabine met andere eenvoudige doe-het-zelf middelen
Advertisement

Om het glas van de douchecabine te doen glanzen, moet je het beste middel vinden om de kalkafzettingen te verwijderen die worden veroorzaakt door de waterdruppels die het glas voortdurend schuren en die op lange termijn sporen nalaten die veel moeilijker te verwijderen zijn dan de vettige vervuiling door zeepresten.

Een van de populairste doe-het-zelf middelen is het gebruik van witte azijn (wijn, appel, alcohol, rijst, enz.), maar er zijn ook andere doeltreffende oplossingen om te proberen, en altijd milieuvriendelijker dan veel schoonmaakmiddelen. Lees verder om meer te weten te komen.

Advertisement
Creativo

Creativo

  • Citroenzuur: vul een sprayflacon met gedestilleerd water, giet er 200 gram citroenzuur in en laat het oplossen. Besproei vervolgens de te reinigen zones en laat het inwerken. In vergelijking met andere producten doet citroenzuur er langer over om te werken, maar het is ook minder gevaarlijk en veel zachter voor de huid ook als je de oppervlakken niet afspoelt, zullen ze toch met citroensap bedekt zijn). Het is het beste als je de wanden van de douchecabine verschillende keren nat maakt met zeer warm of kokend water, zodat de warmte het zuur helpt inwerken.
  • Baking soda: je kunt baking soda rechtstreeks op een spons of een zachte, met water bevochtigde doek sprenkelen. Omdat het een poeder is, heeft het een zacht schurend vermogen waarmee je kleine kalkafzettingen mechanisch kunt verwijderen door het eenvoudig over het glas te wrijven.
  • Tandpasta: als je tandpasta (sommige mensen gebruiken zelfs mondwater!) zonder gel in huis hebt, kun je die gebruiken door een kleine hoeveelheid op de vlekken te smeren met behulp van een oude tandenborstel met zachte haren.
  • Op soortgelijke wijze als baking soda kun je keukenzout gebruiken, dat nog handiger te strooien is als het met een beetje water (bij voorkeur gedestilleerd) tot een pasta wordt verwerkt. Baking soda kan ook op dezelfde manier worden aangebracht als dat praktischer is of als een groter oppervlak moet worden bestreken.

Vergeet niet om na het gebruik van deze verschillende middelen alles goed af te spoelen en vooral goed te drogen, eerst dient het overtollige water met een trekker verwijderd te worden en ga vervolgens met een zachte droge pluisvrije doek eroverheen om het te drogen.

Advertisement