Is het nodig je huis op te ruimen? Deze voorwerpen zijn misschien net wat je nodig hebt

door Natasja

29 September 2021

Is het nodig je huis op te ruimen? Deze voorwerpen zijn misschien net wat je nodig hebt
Advertisement

Hoe hard je ook je best doen om de meest gebruikte kamers overzichtelijk te houden, er komt altijd een moment dat je niet weet waar je al de spullen moet laten, of dat je uiteindelijk een rommeltje maakt in de kasten, met het risico dat je nooit gemakkelijk vindt wat je zoekt of dat alles valt wanneer je dat ene wat je nodig hebt, eruit pakt.

In elke kamer, en ook in de auto, kun je jezelf helpen met een paar accessoires die ontworpen zijn om het leven gemakkelijker te maken, zoals de hieronder afgebeelde voorwerpen.

Advertisement
Amazon

Amazon

Uitschuifbare ladeverdelers: gemaakt van hout, ze passen in veel verschillende maten lades en kunnen dus worden gebruikt in de keuken, kledingkast maar ook in de kantoorruimte of garage.

Er zijn ook veel manden te koop die naast elkaar in lades kunnen worden geplaatst, en ook met het doe-het-zelven kun je vele soorten maken, van geïmproviseerde (met karton, zelfs eierdozen!) tot meer verfijnde manden die eventueel van hout zijn gemaakt.

Advertisement
Amazon

Amazon

Een magneetbord voor op de koelkast: het boodschappenlijstje, het weekmenu, een boodschap voor familie en huisgenoten... Het is handig op de koelkast om alles te organiseren.

Amazon

Amazon

Sleutels ophangen, USB-kabels en voedingskabels ordenen, zelfs voedselverpakkingen verzegelen: zulke magnetische bandjes kunnen heel wat kleine problemen oplossen!

Amazon

Amazon

Voedselbakken voor gebruik in de koelkast en de vriezer zijn essentieel om voedsel vooraf te bereiden of na het koken te bewaren. Maar wie houdt de stapels bakken in de kasten op orde? Een organizer als deze! Bakjes gestapeld aan de ene kant en kant-en-klare deksels netjes gerangschikt zonder dat ze overal vallen aan de andere kant.

Amazon

Amazon

Of je kunt een setje gebruiken die zo ontworpen is dat hij weinig ruimte inneemt, een beetje zoals een matroesjkapop.

Advertisement
Amazon

Amazon

Net als het speelgoed van de kinderen moet ook het speelgoed van de hond af en toe opgeruimd worden, dus waarom geen speciaal mandje gebruiken? Er zijn ook opvouwbare manden, zoals die op de foto, die gemakkelijk plat kunnen worden gemaakt en die, omdat ze van stof zijn gemaakt, ook gemakkelijk kunnen worden gewassen.

Amazon

Amazon

Nooit meer per ongeluk op blokjes trappen - of bijna: met een mand die open kan en als speelmat kan dienen, riskeer je bijna niet meer van die kleine, maar pijnlijke, ongelukjes!

Advertisement
Amazon

Amazon

Een modulair schoenenrek: een opbergeenheid voor elk paar, die naast elkaar kan worden geplaatst en gestapeld zoals gewenst, zodat op maat gemaakte schoenenrekken kunnen worden opgesteld naar gelang de beschikbare ruimte (ook o.a. onder het bed, onder de trap, op zolder).

Amazon

Amazon

Ook in de auto moet er vaak worden opgeruimd en er is nooit genoeg bergruimte: dit accessoire wordt op de rugleuning van de achterbank gemonteerd en neemt uiteindelijk alleen in de kofferruimte een beetje ruimte in.

Advertisement
Amazon

Amazon

Om te voorkomen dat producten en gebruiksvoorwerpen, die in noodgevallen handig zijn, in de auto blijven rondslingeren, kun je een stevige en misschien zelfs waterdichte mand in de auto zetten.

Amazon

Amazon

Een praktische trolley om het wasgoed in één keer te sorteren, en voorzien van wieltjes om het gemakkelijk te kunnen verplaatsen. Maar het kan ook gebruikt worden om een kamer op te ruimen, vooral voor kinderspeelgoed.

Advertisement